Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zmaga na dirki za Tiana, naslov prvaka pa Eneju Krševanu

Člani AKK Šempeter so na poligonu GAS v Vrtojbi izpeljali šesto in hkrati zadnjo dirko sezone, ki je štela za točke državnega prvenstva v minimotu, minigp-ju in za skuterje, vozniki supermota pa so tekmovali za pokalno prvenstvo. Dvoboj bratov Krševan se je končal z zmago mlajšega Tiana, naslov prvaka pa je osvojil starejši Enej. V skupni razvrstitvi državnega prvenstva je drugo mesto zasedel Filip Lah.

Z dirko v Vrtojbi je padel zastor nad državnim prvenstvom v minimotu, minigpju in za skuterje, s tekmovanjem pa so končali tudi v pokalnem prvenstvu vozniki supermota. V razredu minigp je vodstvo v skupnem seštevku branil Enej Krševan (GAS Vrtejba). A tokrat ga je v obeh vožnjah ugnal mlajši brat Tian Krševan (GAS Vrtejba). Enej je vseeno osvojil naslov državnega prvaka, Tian pa je državno prvenstvo končal skupno na tretjem mestu. Tretje mesto v obeh vožnjah je na dirki v Vrtojbi pripadlo Eneju Logarju (AMD Domžale) tik pred Filipom Lahom (GAS Vrtejba), ki pa je v skupnem seštevku državnega prvenstva pristal na drugem mestu.

Pohvale si zasluži tudi mlada Julija Lah, ki je na dirki v Vrtojbi debitirala razredu minigp in dirko končala na šestem mestu.

Gas Vrtejba Krševan Lah 2021 minimoto motogp

V razredu minimoto otroci 2 je Nejo Habjan (GAS Vrtejba) zmagal v obeh vožnjah, a se je moral v obeh za to zelo potruditi. Obakrat ga je namreč na štartu prehitel Tian Krševan, a Habjan ni popuščal in to se mu je obrestovalo. V drugi vožnji ga je Tian Krševan na ciljni ravnini želel prehiteti, vendar je pri tem padel, k sreči brez posledic, in izgubil nekaj mest. Maksimalni točkovni izkupiček v Vrtojbi je tako Habjanu prineslo naslov državnega prvaka. Drugi v skupnem seštevku državnega prvenstva je Tai Komel (GAS Vrtejba), ki je tokrat v obeh vožnjah v prvem delu držal stik z vodilnima, potem pa malce popustil. V prvi vožnji je bil tretji, v drugi pa po Krševanovem padcu drugi. Na razglasitvi po dirki je Komel stal na zmagovalnem odru na najnižji stopnički. Mlajši od bratov Krševan je v skupni razvrstitvi državnega prvenstva zasedel tretje mesto.

 

* Vir: AMZS

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon