Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Bojan Bizjak predstavlja svoj novi roman Jagode

Bojan Bizjak, pisatelj in prejemnik Petomajskega priznanja občine Ajdovščina, je tudi letos na knjižne police postavi svoj nov roman, svojo novo zanimivo zgodbo. Tokrat z naslovom Jagode, ki govori o stiski srednjeletnikov, tiste generacije torej, ki je z neko zagnanostjo šla v ustvarjanje nove države. To je njegov že 16. roman.

Vašo knjižno polico lahko obogatite s 16-im romanom domačega pisatelja Bojana Bizjaka. Le ta govori o stiski srednjeletnikov, tiste generacije torej, ki je z neko zagnanostjo šla v ustvarjanje nove države, pa ji je ostal neka izpraznitev, dostikrat res da na osebni ravni, a so družbene turbulence pripomogle, nedvomno.

V romanu boste spoznali invalidsko upokojenega profesorja matematike, ki je v življenju vse zamujal, se vdajal alkoholu in posledično gradil površne zveze z ženskami. A znašel se je na prelomnici, ko bi še lahko nekaj naredil iz svojega življenja. Poleg matematike se strastno zanima za filozofijo in čisto literaturo. Ker se sam nikakor ni sestavil, je nekaj časa bil v psihiatrični bolnici, kjer so se odpletale zgodbe. V tem segmentu je veliko podzgodb, ki dajo romanu pravo začimbo. Ko je bil spet doma, je rad gledal svojo sosedo v blokovski soseski, poželel si jo je, a ... Cel dopoldan je preždel na balkonu in premleval spomine in gledal tja čez. Ta soseda je za nameček žena pokojnega prijatelja, ki se je vrnil iz Nemčije. Tu se zgodba zaplete, nekdo ga je prehitel. Krive so bile jagode, cel platojček ...

Bojan Bizjak je letos na spletišču Burjač promoviral tudi svojo prvo daljšo pravljico, ki jo je moč tudi poslušati v nadaljevanjih - Cvetanijo. Bralka je bila Jolanda Lesnik, sicer pa je v pripravi tudi strip o Stanku Bloudku in še en roman, ki izide v decembru, z naslovom Bonisimo - ta se bo ukvarjal z življenjem kantavtorja, ki je  nekoliko zašel in je izpadel iz družbenih normativnih okvirjev.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #literartura

Kolofon