Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Jet Black Diamonds zmagovalci Šourocka 2021

Pred dnevi se je zaključil tradicionalni glasbeni natečaj Šourock, ki je odlična odskočna deska za mlade slovenske glasbene skupine. Tokrat znova v pravi izvedbi, s poslušalci v živo. Po treh odličnih večerih predizborov in seriji nastopov izvrstnih mladih glasbenikov je v finalu naziv Bend Šourocka 2021 prejela skupina Jet Black Diamonds.

Tudi letos je natečaj mladih glasbenih skupin Šourock potekal v jesenskem času. In kot v preteklih letih je za organizacijo poskrbel Oddelek za interesne dejavnosti študentov Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM).

Po treh večerih predizborov, na katerih se je predstavilo 15 skupin, je sledil veliki zaključek: finalni večer. Na njem se je predstavila četverica bendov, Ice on Fire, Žavbi Brothers, Jet Black Diamonds in Manifest. Laskavi naziv “Bend Šourocka 2021” pa so prejeli fantje iz Ajdovščine, Jet Black Diamonds.

Kot običajno je finaliste čakala posebna naloga. V svoj večerni repertoar so morali poleg skladb, ki so jih izbrali sami, vključiti tudi priredbo ene izmed slovenskih pesmi. Komisija jim je ponudila izbiro med Poletno nočjo, Vse je lepše, ker te ljubim, Ljubezen ne stanuje tu in Vsak je sam.

Kot tretji so nastopili Jet Black Diamonds iz Wajdušne, skupina v odkrivanju ustvarjanja avtorske glasbe v slovenskem jeziku. Med drugim so predstavili tudi svoj singel Retro anorak, za priredbo pa kot drugi nastopajoči izbrali Hazarde.

Po nastopih vseh štirih bendov je prišel čas za temeljit razmislek strokovne komisije. Najprej so bile podeljene nagrade za najboljše posameznike. Za najboljšega basista je bil razglašen Jernej Žavbi iz zasedbe Žavbi Brothers, lovoriko najboljšega kitarista je prejel kitarist Ice On Fire, Tilen Jan, nagradi za najboljšega pevca in bobnarja pa je prejela zmagovalna skupina, ki je hkrati dobila tudi laskav naziv Bend Šourocka 2021, Jet Black Diamonds.

Poleg častnega naziva je zmagovalna skupina prejela tudi nagrado: 1000 evrov sredstev, ki jih lahko porabijo za nakup glasbene opreme ali promocijskega materiala.

Čestitke.

 

* Vir in fotografije: Dostop.si

* Fotografije: Šourock

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #mladi, #glasba

Kolofon