Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski kolesarji zaključili sezono v Rivignanu in na Kopah

Sezona kolesarskih športov je prešla v zadnjo fazo in se počasi zaključuje. Med vikendom so se zadnjih dirk v tem letu udeležili člani KK Črn trn in Kamplc Racing Teama. Tekmovalci v disciplini BMX Race so se mudili na zadnji postaji pokala Alpe Adria v Rivignanu, spustaši pa so se med seboj pomerili na Kopah v okviru Unior DH pokala. Na obeh prizoriščih so bile ajdovske barve odlično zastopane.

Italijani, Slovenci, Švicarji, Avstrijci in Madžari so se pomerili na zadnjih dveh dirkah regijskega pokala Alpe-Adria BMX. Prvič v zgodovini regijskega pokala Alpe-Adria BMX so finalne preizkušnje gostili izven meja Avstrije. Petnajsta in šestnajsta dirka pokala sta se odvili na osmem prizorišču letos in na drugem v Italiji. Tokrat v gosteh pri klubu 48erre BMX Team. 120 tekmovalcev in tekmovalk je moči merilo v osmih starostnih kategorijah, v skoraj vsaki pa so slovenski BMXarji igrali vidno vlogo.

Dobro so se odrezali tudi člani Črnega trna, ki so v Italijo pripotovali z osmimi tekmovalci. Najbolj zadovoljen je lahko Tim Rovtar, ki se je v kategoriji dečkov starih do 17 let, obakrat zavihtel na tretje mesto. Niku Preku (U13) je v nedeljo le malce zmanjkalo do stopničk, osvojil je četrto mesto, oba dneva pa je na petem mestu pristal Beno Batič (U17). S tem je letošna sezona BMX dirk zaključena, v ajdovskem klubu pa so lahko znova zadovoljni z rezultati, ki jih dosegajo. Ajdovščina še vedno ostaja brez resne BMX proge in so zato dosežki mladih kolesarjev še toliko več vredni. 

Kope 2021

V zimsko smučarskem središču Kope pa je potekala tretja postaja letošnjega Unior Downhill pokala Slovenije, kjer smo kar štirikrat na stopničkah zasledili tudi drese Črnega trna in Kamplc Racing Teama. Najbolj se je zagotovo smejalo najmlajšemu, enajstletnemu Jakobu Pračku, ki je presenetil z drzno in natančno vožnjo, s katero je ugnal vse tekmece v najnižji kategoriji tekmovalcev do 13. let. Za Črn trn je stopničke dosegel Miha Jerkič, ki je odlično sezono v enduru, nadgradil s tretjim mestom v kategoriji do 17. let. Kar dvojne ajdovske stopničke pa smo videli v elitni kategoriji. Zmago je sicer odnesel Jure Žabjek iz ljubljanskega Unior Sinterja, a na drugem mestu je pristal Tim Jež (Kamplc), ki je za dobro sekundo ugnal tretjeuvršenega Urbana Rotnika (Črn trn). V isti kategoriji je Rok Bavdaž (Črn trn) zasedel deveto mesto.

Čestitke vsem.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon