Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Z veleslalomom v Söldnu se začenja sezona za Andrejo Slokar

Leto je hitro naokrog in tako se jutri že začenja nova sezona alpskega smučanja, ki bo v uvodu znova v znamenju dveh veleslalomskih preizkušenj na avstrijskem ledeniku Solden. Prvič bo ledeniško uverturo doživela tudi Ajdovka Andreja Slokar, ki pravi, da po lanski uspešni sezoni noče popuščati, ampak si želi dobro nastopiti in dokazati, da spada med najboljše svetovne alpske smučarke.

Na ledeniku Rettenbach se v soboto in nedeljo z veleslalomoma v obeh konkurencah začne nova sezona tekem za svetovni pokal za alpske smučarje. Kot zagotavljajo odgovorni pri slovenski smučarski zvezi je vzdušje v ekipi je zelo dobro, vse skupaj pa poteka bolj mirno kot v preteklih sezonah. 

slo ski team 2021

Uvod v sezono navadno slovenski ekipi ne povzroča težav, kar potrjujejo najboljše slovenske uvrstitve v Söldnu v preteklosti. Žan Kranjec je bil predlani tretji ter na zadnjih treh veleslalomih na avstrijskem Tirolskem še četrti in sedmi. Meta Hrovat je bila lani šesta, predlani pa je z napako tik pred ciljem druge proge zapravila še višjo uvrstitev. Tudi Tina Robnik se je na ledeniku Rettenbach že uvrstila med najboljšo deseterico, saj je bila pred štirimi leti deveta. Ana Bucik višje od 21. mesta še ni posegla. Štefan Hadalin pa se za zdaj še ni uvrstil na drugo progo, a bo imel letos najboljše startno veleslalomsko izhodišče doslej. Andreja Slokar v Söldnu pa sploh še ni nastopila na tej strmi in ledeni progi, kjer zmagujejo le tisti najboljši alpski smučarji in smučarke. »Moj cilj ni zgolj nastopiti, to ni dovolj dobro zame. Poglavitno pa je, da se umirim pred tekmo, ker je zdaj pritisk, ki sem si ga naložila, kar hud. V zadnjih dveh tednih ga nisem dobro prenašala. Želim pa se najprej osredotočiti na prvo progo, da bom hitra, in potem, da mi bo podobno šlo tudi v drugo. In ne tako kot v prejšnji zimi, ko sem bila v prvem nastopu počasnejša, potem pa sem morala to pozneje popravljati.« je slovenskim medijem pred štartom zaupala 24. letna Ajdovka in dodala, da ji veleslalomska tekma nalaga še dodaten pritisk. "Res je. V veleslalomu, kar čutim malce večji pritisk, ker to ni moja prva discplina, še tri leta nazaj se mu skoraj nisem posvečala, sedaj pa me čaka nastop v trideseterici najboljših. To je lahko plus ali pa minus. Kakorkoli, s pritiskom sem se že v lanski sezoni dobro spoprijemala in mislim, da tudi letos to ne bi smel biti problem."

Andreja Slokar 2021

Andreja Slokar je v lanski sezoni dvakrat osvojila točke svetovnega pokala v veleslalomu. Najvišje ji je uspelo priti v slovaški Jasni, kjer se je zavihtela na 15. mesto, štiri mesta slabša pa je končala na Zlati lisici, ki je je potekala na smučišču Podkoren v Kranjski gori.

Sezona se bo po uvodu v Söldnu nadaljevala 13. in 14. novembra z edino paralelno tekmo v tej sezoni svetovnega pokala v avstrijskem Lech-Zürsu.

 

* Naslovna fotografija: Skiracing.com

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon