Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar začela sezono z najboljšo veleslalomsko uvrstitvijo kariere

V Söldnu se je začela 56. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Zmaga je šla v roke Američanki Mikaeli Shiffrin, ki je dosegla že svojo 70. zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark. Druga je bila Švicarka Lara Gut-Behrami, tretja pa Slovakinja Petra Vlhova. Najboljša Slovenka je bila s šestim mestom Meta Hrovat, super pa se je uvod v sezono posrečil Ajdovki Andreji Slokar, ki je končala kot štirinajsta in s tem dosegla svojo najboljšo veleslalomsko uvrstitev v svetovnem pokalu.

S težko, precej strmo progo je v prvi vožnji najbolje opravila Švicarka Lara Gut Behrami, ki je za dve stotinki sekunde ugnala Američanko Mikaelo ShiffrinStephanie Brunner je s štartno številko 17 zasedla 3. mesto (+0,54). Od Slovenk se je najbolje odrezala Meta Hrovat, ki je z zaostankom 98 stotink osvojila 8. mesto, super pa se je odrezala Andreja Slokar, s štartno številko 29 se je uvrstila tik za Hrovatovo. Zaostanek Ajdovke za Laro Gut Behrami je znašal sekundo in šestnajst stotink. Malce slabše sta se odrezali Tina Robnik in Ana Bucik, prva je za las uspela ostati v trideseterici finalistk, Novogoričanka pa bo novo priložnost iskala na naslednjih veleslalomih. Nastopila je tudi Neja Dvornik, ki pa je bila kar daleč od uvrstitve v finale.

Številka ena v drugi vožnji je pripradla Tini Robnik, ki je dobre pogoje znala izkoristiti ter tako pridobila osem mest v finalu. Kot 21. se je s štarta pognala Andreja Slokar in odlično odpeljala uvodni del proge. Nato pa je prišla strmina, prikradlo se je nekaj napakic in zaostanek je pričel naraščati. V cilju je bilo to dovolj za trenutno sedmo mesto, a ajdovska smučarka s tem ni bila ravno najbolj zadovoljna. Takoj za njo je nastopila še Meta Hrovat in prikazala boljšo vožnjo, vseeno pa malce prepočasno za prevzem vodstva v cilju. 

Andreja Slokar Solden 2021/2022

Na štartu je bilo še sedem najboljših iz prve vožnje, tekma pa se je najbolje razpletla za Mikaelo Shiffrin, ki je v drugo odpeljala vrhunsko in za 14. stotink premagala Laro Gut Behrami. Na tretjem mestu je z že kar visokim zaostankom (1.30) končala lanska skupna zmagovalka svetovnega pokala, Slovakinja Petra Vlhova. Slovenska ekipa je lahko zadovoljna z doseženim, Meta Hrovat je osvojila šesto mesto ter tako ponovila lansko uvrstitev na istem prizorišču. Tudi Andreja Slokar je lahko zelo zadovoljna s končnim 14. mestom, zanjo je bil to sploh prvi veleslalom v Söldnu, obenem pa je to celo njena najboljša veleslalomska uvrstitev v karieri. Dokaz, da lanska sezona ni bila muha enodnevnica in da so bile poletne priprave uspešne ter kvalitetne. 

V nedeljo bo v Söldnu na sporedu še moški veleslalom.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon