Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovska odprava na mednarodni mladinski izmenjavi v Bolgariji

Med 20. im 27. oktobrom se v Lozenu, v mestecu v bližini v Sofije, izvaja mednarodna mladinska izmenjava z imenom mi in gore »You and the mount«. Na dogodku neformalnega izobraževanja iz področja gorništva so prisotni udeleženci iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Cipra, Slovaške, Slovenije, Romunije in Poljske. Ajdovščino zastopa Zavod za šport Ajdovščina.

Na izmenjavi sodelujejo tudi predstavniki Zavoda za šport Ajdovščina, Tinkara Kodelja, Nika Kobol, Diana Stegovec,  Eva Premrn in Dejan Hladnik. Namen programa je mlade spodbujati k iskanju možnosti razvoja športnega turizma v gorah. Usposabljanje poteka na način, da mladi spoznavajo izvajanje aktivnosti v gorah ob tem pa se učijo tudi veščin reševanja primerov nesreč ter dajanje prve pomoči.

Program je financiran iz sredstev Evropske unije Erasmus+sport na katerem mladi poleg praktičnih znanj spoznavajo tudi prednostne naloge politike EU v za mlade, njihov osebni, poklicni razvoj ter razvoj splošne trajnostne politike v državah evropske unije.

Več na https://youandthemount.com/blog/

yatm 1yatm 2yatm 4yatm 6yatm 3yatm 7

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #izobraževanje

Kolofon