Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini bomo okronali državne prvake v teku na 100 kilometrov

Športno društvo Tekači Vipavske doline se že pripravlja na ultra tekaški izziv 100 ob Mrzli reki, ki se bo odvijal 11. decembra 2021 v Ajdovščini. To bo prav poseben tekaški izziv, saj bomo prvič v Sloveniji podelili dva prestižna naziva - državna prvakinja in državni prvak na 100 km.

Letošnja edicija bo peta zapovrstjo, potem, ko so v društvu tekačev Vipavske doline, v lanskem letu, kljub zaostrenim epidemiološkim ukrepom, uspeli izvesti prilagojeno – dobrodelno tekaško prireditev. Tekaški izziv je primeren tako za ultraške legende, ki bodo tekle 50, 75 in 100 kilometrov, kakor tudi za rekreativce, ki v teku preprosto uživajo. Slednji se bodo lahko preizkusili v štafetah.

Člani posamezne štafete bodo morali skupaj preteči 50, 75 ali 100 kilometrov, kar pomeni 10, 15 ali 20 kilometrov na posameznega člana v štafeti. V štafeti tekmuje 5 članov, od katerih pa morata biti vsaj dve tekačici. Štafetni teki so primerni za vse kategorije tekačev, saj je pomembno sodelovanje in ekipni športni duh.

100km2021

Letošnji tek je edinstven, saj bodo ŠD Tekači Vipavske doline prvič v Sloveniji organizirali državno prvenstvo v teku na 100 kilometrov, pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Najhitrejša tekmovalca bosta prejela naziv »Državni prvak in državna prvakinja Slovenije v teku na 100km«.

Tudi letos so se  povezali s sorodno tekaško prireditvijo, ki se je odvijala 22. avgusta v Kranju, pod imenom Slovenski 12-urni tek, v organizaciji Atletskega kluba ultramaraton Slovenija. Udeleženci, ki se bodo udeležili obeh tekmovanj, tako 12 urnega teka v Kranju, kot tudi 100 kilometrskega teka v Ajdovščini, bodo prejeli naziv »Slovenski ultramaratonec in Slovenska ultramaratonka 2021«.

100km2021

Trasa, ki je mednarodno certificirana, poteka v 5 kilometrskih krogih, od tega 85% po utrjeni makadamski podlagi ter 15% po asfaltiranih poteh. Na startni listi lahko trenutno prepoznamo že veliko pomembnih imen iz ultra tekaške scene. Prijavljenih je tudi nekaj tekačev iz tujine. Organizatorji si nadejajo, da bodo razmere dopuščale organizacijo dogodka in bomo v decembru  priča edinstvenemu ultra tekaškemu dogodku v Ajdovščini.

Informacije in prijave tekmovalcev na www.100obmrzlireki.si.

Dobrodošli tekači!

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavska dolina, #šport, #rekreacija, #tek

Kolofon