Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Spremljajte v živo ultramaratonce na njihovi preizkušnji po Vipavski dolini

Medtem, ko vas bo večina izmed vas še spala in se prebudila v sobotno jutro, se bodo številni tekači in tekačice spopadli z naporno preizkušnjo po obronkih Vipavske doline. V živo jih lahko spremljate na spodnji povezavi, še bolje pa bo, če jih pozdravite na kateri izmed kontrolnih točk ali pa na cilju. Naj se Ultra trail Vipavska dolina začne.

Ultra trail Vipavska dolina je tik pred štartom. Tisti najvzdržnejši bodo na 160 kilometrov poti odrinili danes, ob 19. uri, z Lavričevega trga v Ajdovščini. Tisti, ki so si za cilj zadali 100 kilometrov teka, pa se bodo s preizkušnjo spopadli ob 23.30. Ravno tako z Lavričevega trga. Jutri nato sledijo še štarti tekov na krajše razdalje.

Ultramaratonci imajo na sebi tudi sledilne GPS naprave in tako jih je moč neprestano spremljati preko spletne strani. Prav tako pa so letos organizatorji zagotovili še "studijsko dogajanje", s komentatorjem in kamerami, ki so postavljene po različnih točkah mimo katerih moraj udeleženci Ultratraila.

Povezavo do sledenja v živo najdete na TEJ STRANI.

Še bolje pa bo, če jih spodbujate v živo, nekje ob progi ali pa na kateri izmed številnih kontrolnih točk. Lahko pa se odpravite v Vipavo, na glavni trg, kjer bo ves dan pestro dogajanje, prihod prav vsakega tekmovalca v cilj pa pravo doživetje. Prav vsi bodo namreč zmagovalci, saj bodo na progi premagali marsikatero težavo in kljub utrujenosti, noči, in bolečinam vztrajali ter se veselili cilja.

Srečno vsem, ki ste in bostena progi!

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavska dolina, #šport

Kolofon