Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zmaga na letošnjem Ultra trailu Vipavska dolina v roke poljskemu tekaču Romanu Ficeku

Veliki zmagovalec 6.Ultra traila Vipavska dolina je postal poljski tekač Roman Ficek, ki je dolgih in napornih 160 kilometrov poti, premagal v 20. urah, 1. minuti in 8.sekundah. S tem je za dobro uro in pol premagal drugouvrščenega Galena Reynoldsa, ki zastopa slovenske barve, na tretjem mestu pa je pristal Hrvat Matej Ivančić. Preizkušnjo na 100 kilometrov je najhitreje premagal Jon Lihteneger Vidmajer. Na 50. kilometrski razdalji sta slavila Marko in Petra Tratnik, 30 kilometrov pa je med dekleti najhitreje premagala Ana Čufer.

Včeraj, v petek, ob 19. uri, se je na Lavričevem trgu v Ajdovščini pričela šesta izdaja UTVV Slovenija 2021. Odprli so jo tekači na najdaljši razdalji, ki so imeli pred seboj 160 kilometrov proge. Že na prvem merilnem mestu na Otlici (12,5 kilometra od začetka dirke) se je po manj kot 90 minutah prvi pojavil Poljak Roman Ficek, ki nato vodstva ni več spustil iz rok. Tudi na drugi merilni točki na Golakih Golaki (22,4 km) je bila zgodba podobna in vse do cilja v Vipavi je izjemen poljski ultramaratonec vodstvo držal trdno v rokah. 

Na drugem mestu je v Vipavo prišel Galen Reynolds, še dobrih 45. minut kasneje pa je ciljno črto prečkal Matej Ivančić. Do trenutka, ko to pišemo, je v Vipavo priteklo šest tekmovalcev. Med njimi ni še Andija Mamića, ki je vmes zašel v resno krizo in mu manjka do cilja še spust z Nanosa v dolino. 

S tekmo so zaključili tudi najboljši v teku na 100 kilometrov. S progo je najhitreje opravil Slovenec Jon Lihtenerger Vidmajer, ki se je cilja v Vipavi prešerno razveselil po dobrih 13. urah. Štiriindvajset minut za njim je v cilj pritekel Andraž Pogorevc, na tretjem mestu pa je zaključil Italijan Claudio Camerotto

Za domače veselje sta v teku, z zmago na 50 kilometrov, poskrbela Marko Tratnik (4:34:01) in Petra Tratnik (4:56:57). V teku na 30 kilometrov je med moškimi slavil Francoz Julien Delaris, na sedmem mestu je tekmo zaključil Ajdovec Elis Filipič, med dekleti pa je vso konkurenco premagala Ana Čufer

Čestitke vsem! 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavska dolina, #šport

Kolofon