Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vipavski Križ bogatejši za prvo E-polnilnico

Občina Ajdovščina je skupaj z RRA Severne Primorske v Vipavskem Križu postavila polnilnico za električne avtomobile. To je prva tovrstna polnilnica izven mesta Ajdovščina in bo zagotovo pripomogla k razvoju turizma v našem okolju, obenem pa prispevala k trajnostni mobilnosti.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina RRA Severne Primorske v projektu EnerNETMob sodeluje kot projektni partner. Cilj projekta pa je povečati zmogljivosti za načrtovanje in izvedbo regionalnih omrežij za elektromobilnost ter povezati mesta in regije na območju Sredozemlja z uporabo skupnih politik in standardov EU na področju elektromobilnosti. Novogoriška razvojna agencija je tako postavila e-polnilnice po več mestih v regiji – v Brdih, Mirnu, Novi Gorici, pred nekaj dnevi pa je takšna polnilnica zrasla tudi na parkirišču v Vipavskem Križu.

Parkirišče je zarisano, polnjenje električnih avtomobilov pa je že mogoče. Predvsem bo polnilnica v Vipavskem Križu dobrodošla dodatna storitev za turistične obiskovalce Vipavskega Križa. Sistem polnilnic na širšem območju regije naj bi dvignil prepoznavnost turističnih območij med gosti, ki vozijo e-avtomobile. Obenem bo to velik prispevek k trajnostni mobilnosti na področju turističnih potovanj.

 

* Vir in fotografija: Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #promet, #vipavskikriž

Kolofon