Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pohod po Vertovčevih poteh je tudi letos odpovedan

Resnično nimajo sreče organizatorji tradicionalnega pohoda po Vertovčevih poteh, ki se vije po vaseh zgornje Vipavske doline. Tokratni jubiljeni, 20. pohod, bi moral biti na sporedu v nedeljo 21. novembra, a je žal, zaradi slabih epidemioloških razmer, odpovedan.

Kot tudi mnoge ostale prireditve v tem obdobju, se je tudi tradicionalni pohod po Vertovčevih poteh, moral umakniti pred nevarnim širjenjem novega koronavirusa. Okrogla 20. obletnica pododa se tako zamika v naslednje leto, nič pa ne bo narobe, če se na pohod odpravite sami ali pa v družbi najožjih družinskih članov.

Društvo Društvo Matija Vertovec, v sodelovanju z društvi, ustanovami in posamezniki, je ob pohodu želelo pripraviti niz dogodkov, s katerimi so nameravali dvigniti prepoznavnost življenja in dela Matije Vertovca ter promovirati turistično ponudbo Vipavske doline. A svet se tudi v letu 2021 vrti predvsem v znamenju širjenja virusa Covid-19 in tako bo tudi Matija Vertovec moral počakati na boljše čase. Le želimo si, da pridejo čimprej. 

Pohoda v nedeljo, 21. novembra 2021 torej ne bo. Hkrati pa vas organizatorji vabijo, da se po Vertovčevih poteh sprehodite sami.  Poti so dobro označene in prijetne za sprehod v vseh letnih časih.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina

Kolofon