Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlog: Zdrav duh v zdravem telesu - Okrogla miza Srednje šole Veno Pilon

Spet je petek in spet je čas za našo novo vlog objavo. Tokrat se podajamo na ajdovsko Srednjo šolo Vena Pilona, kjer letos proslavljajo 70. letnico delovanja. V ta namen bodo na sporedu štiri okrogle mize, štirih tematik, ki jim je skupno to, da so gostje nekdanji učenci, nekdanji pilonovci. Prva izmed okroglih miz je bila na sporedu v sredo in si jo lahko v posnetku ogledat na spodnji povezavi.

V letošnjem letu Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina obeležuje 70-letnico delovanja. Jubilej bodo med drugim obeležili z nizom štirih tematsko obarvanih okroglih miz. Zdrav duh v zdravem telesu je bilo geslo prve v nizu štirih okroglih miz. Na njej so se kot gostje pridružili štirje nekdanji pilonovci: Nina Krašna, ki dela kot veterinarka in se ukvarja s stomatologijo malih živali; fizioterapevtka Kristina Gnezda Nabergoj, Marko Lipovž, ki si je poklicno pot začrtal kot rokometni in tudi osebni trener, ter zdravnik Franc Koren, ki vodi ambulanto za sladkorno bolezen in pljučna obolenja.

Profesor Igor Sever, ki je pogovor moderiral, je goste spodbudil, da so spregovorili o svojih spominih na gimnazijska leta, o tem, kako jih je gimnazija opremila za nadaljnjo poklicno pot, pa tudi o svojih osebnih ciljih v bližnji prihodnosti. Bilo je bogato in doživeto, čutiti je bilo duh pristnega pilonovstva. Premierno pa so si udeleženci dogodka ogledali tudi dokumentarni film, ki so ga na šoli pripravili prav za priložnost letošnjega prazničnega leta. V njem so se seznanili z zgodovino šole ter razmišljali o njeni viziji v luči mnogih globalnih sprememb. Več pa v spodnjem posnetku.

 
 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #vlog, #izobraževanje

Kolofon