Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Izplen iz tokratnega rokometnega vikenda je le točka Mlinark v Novem mestu

Ne ravno idealen vikend je tokrat za ajdovskimi rokometašicami in rokometaši. Mlinarke so gostovale pri Krki v Novem mestu in se po drami v zadnjih minutah domov vrnile s točko, kar je verjetno manj kot so v klubu pričakovali pred začetkom tekme. Fantje pa so opravili z gostovanjem pri vodilni Veliki Nedelji, a žal, po dobri igri v prvem polčasu, doživeli poraz s 26:23.

Ajdovke so tekmo devetega kroga odprle bolje in po desetih minutah igre vodile s 5:2, nato pa je sledil dober niz gostiteljic. V 19. minuti je za izenačenje na 7:7 zadela Vita Vinski. V nadaljevanju prvega dela so se gostje zbrale in na odmor odšle s tremi goli prednosti (14:11). V drugem polčasu so sicer večino časa vodile rokometašice Mlinotesta Ajdovščine, a so Novomeščanke držale korak z njimi. Štiri minute pred koncem je Erin Novak zadela za vodstvo domače zasedbe (24:23), dve minuti pred iztekom časa pa so zmago (24:25) v rokah držale izbranke Jana Žbogarja. Za izenačenje in končni izid (25:25) je zadela Živa Čopi. Najbolj razpoloženi med rokometašicami Krke Novega mesta sta bili s šestimi zadetki Erin Novak in Ivona Barukčić, za ekipo iz Ajdovščine pa je deset golov dosegla Nataša Janković Rustja. "Tekma je bila zelo napeta. Predvsem ob koncu prvega dela smo naredile preveč napak, s katerimi smo tekmicam omogočile, da so se vrnile v igro. Drugi polčas pa je bil izenačen, tako da smo si zasluženo razdelile točki." je ob koncu tekme povedala ajdovska rokometašica Veronika Leški.  

V desetem krogu modre skupine bodo Mlinarke gostovale na Ptuju.  

Fotografija: RK Velika Nedelja Facebook

Precej pomembnejše gostovanje pa je čakalo ajdovsko moško ekipo. Tekma pri vodilni Veliki Nedelji bi lahko že marsikaj odločila v boju za napredovanje v 1B rokometno ligo. A pričakovanja so eno, realnost pa drugo in tako ima Ajdovščina sedaj tri točke zaostanka za tekmecem, ki bo verjetno najtežji oreh, ko se bo odločalo o vrhu lestvice ob koncu sezone.  

Tekmo so Ajdovci odlično odprli in v prvem delu igre popolnoma zagospodarili na igrišču. V 22. minuti je po golu Marka Peljhana na semaforju pisalo 6:10 za gostujoče moštvo. Do odmora so domači sicer uspeli razpoloviti zaostanek in že kmalu po prihodu iz slačilnic izid tudi izenačili. Nato so sledile minute, ko je ajdovska igra razpadla in prednost Velike Nedelje je počasi a vztrajno naraščala. Pred začetkom zadnje minute so domači rokometaši vodili za šest golov, s tremi zadetki v zadnji minuti pa je Kristijan Miletić le kozmetično popravil rezultat. Jani Svetik je za Ajdovščino zadel sedemkrat, pri Veliki Nedelji pa je bil z devetimi zadetki neustavljiv Gašper Pungartnik.  

V prihodnjem krogu bo v Ajdovščini gostovala ekipa Kronosa. Tekma bo v soboto, 20. novembra 2021, ob 18. uri.      

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon