Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Razstava 27. mednarodne likovne kolonije Umetniki za karitas v Dvorcu Lanthieri v Vipavi

Od 16. do 20. avgusta 2021 se je na Sinjem vrhu nad Ajdovščino dogajala 27. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas z geslom: Z očetovim srcem. Projekt Umetniki za karitas izvaja Škofijska karitas Koper. Letošnji udeleženci so bili strokovni sodelavci in pomočniki ter nekateri drugi avtorji, ki so še posebej zaznamovali in pripomogli k prepoznavnosti likovne kolonije. Razstava umetniških del, ki so nastala na Sinjem vrhu. je sedaj na ogled v Lanthierijevemu dvorcu v Vipavi.

Jože Bartolj, Lucijan Bratuš, Milena Gregorčič, Silva Karim, Azad Karim, Bogdan Soban, Janez Štros, Igor Zimic, Črtomir Frelih, Klementina Golija, Klavdij Tutta, Maša Bersan Mašuk, Nikolaj Mašukov in Veljko Toman so imena, ki so tokrat gostovala na tradicionalni likovni koloniji na Sinjem vrhu nad Ajdovščino.

Organizacijsko in strokovno sta kolonijo vodili predstavnica Škofijske karitas Koper Marjana Plesničar Jezeršek ter likovna kritičarka in stalna sodelavka kolonije in razstav Anamarija Stibilj Šajn. Za gostoljubje in dobro počutje ter upoštevanje korona ukrepov je poskrbela družina Vidmar iz Sinjega vrha.

Poleg naštetih, je svoja likovna dela darovalo še 26 likovnih ustvarjalcev, tako da je do konca 27. likovne kolonije nastalo 83 večjih in manjših likovnih del iz pod čopičev 40-ih ustvarjalcev. Ocenjena vrednost slik presega 60.000 Eur. Izkupiček prodanih del bo tokrat namenjen za materialno pomoč družinam, kakor tudi pomoč v Piramidi svetovanja v Centru Bogdana Žorža.

Prisrčno vabljeni, da si vzamete nekaj trenutkov in si razstavo ogledate ter si izberete katero izmed teh čudovitih del! Dela so na ogled v Vipavi, v Lanthierijevemu dvorcu, vse do 21. novembra 2021.

*Za ogled razstave morate izpolnjevati pogoj PCT in spoštovati trenutno veljavne protikoronske ukrepe (ustrezna maska, vzdrževanje medosebne razdalje, razkuževanje rok).

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #Sinjivrh, #umetnost, #vipava

Kolofon