Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nina Kosovel iz Črnič ima talent

Nina Kosovel je mlada pevka, stara 18 let, ki prihaja iz Črnič. Nina rada pove, da je prej pela kot govorila. Obožuje blues, soul in jazz glasbo. Njena želja je, da se ta zvrst glasbe bolj približa ljudem, saj iz teh zvrsti izhaja vsa današnja glasba. Korenine pa so vedno pomembne in prav je, da se ljudi spomni na to.

Pred tedni ste jo lahko spremljali v oddaji Slovenija ima talent. Njena želja od malega je bila, da se predstavi slovenski publiki. V oddaji je z ljudmi delila svojo zgodbo iz osnovnošolskih dni, ko si je prav z glasbo pomagala in gradila na svoji samozavesti. »Na odru sem jaz, prava jaz! Z glasbo začutim čustva, ki me povlečejo v svoj svet,« pove Nina.

Ni pa to njen edini veliki oder. Na povabilo Tinkare Kovač, Anike Horvat in skupine Avtomobili se je kot mladi primorski talent udeležila prve revije primorske popularne glasbe ob spremljavi simfoničnega orkestra RTV Slovenije z dirigentom Patrikom Greblom. Pri šestnajstih letih pa se je prijavila na tekmovanje En big bend išče svoj talent in postala absolutna zmagovalka projekta. Z njimi je v poletju 2019 prepevala na raznih dogodkih. Potem pa je epidemija zaprla vrata na vse odre. Zelo je hvaležna za vse lepe izkušnje in se veseli novihpovabil.

Glasbeno je zrasla ob učiteljici petja Barbare Šinigoj in še danes se šola v njeni glasbeni šoli. Rada se uči novih tehnik petja, pravilnega petja in čustvenega izražanja. Zadnje mesece vse to spoznava z učiteljico Tjašo Fajdiga.

Nina pa ne pozabi omeniti svojih staršev. Pravi, da vseh teh uspehov ne bi bilo, če ji ne bi stala ob strani, saj jo podpirata, vozita na vaje, na nastope in so njene sanje zanju na prvem mestu.

Kakšne pa so Ninine sanje? Najljubši izvajalci so Etta James, Amy Winehouse, Aretha Franklin, Ray Charles in večinoma prepeva njihove pesmi. Seveda je njena velika želja, da bi lahko prepevala svoje pesmi in izdala svoj album. Želja je, da bi ljudem predstavila to zvrst, da bi jo začutili in vzljubili.

Njene nastope, tudi nastop iz oddaje Slovenija ima talent, si lahko pogledate na njenem Youtube kanalu Nina Kosovel. Lahko pa jo spremljate na Facebooku, Instagramu, kjer objavlja nastope in glasbene objave.

O tem dekletu bomo še slišali, saj so njene sanje prevelike, da bi ostale skrite.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #glasba, #črniče

Kolofon