Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Fotogalerija: Ajdovski tek 2021

Zavod za šport Ajdovščina je kljub težkim epidemiološkim razmeram in ob ne ravno najboljših vremenskih pogojih uspel organizirati Ajdovski tek, ki je nadomestil nekdanji tradicionalni Majski tek. Dogodka se je udeležilo okrog 80 tekačic in tekačev, ki so se pomerili na treh različnih razdaljah. Z najdaljšo Sky Run preizkušnjo je najhitreje opravil Uroš Vodopivec. Obenem so organizatorji podelili še nagrado za »Waknu izziv«, ki je romala v roke Alenki Jerkič Kren, za njenih 111 vzponov na Otliško okno, v mesecu dni.

Ajdovske ulice in okolico so po letu premora ponovno zavzeli tekači. V soboto, 13. novembra, je namreč potekal Ajdovski tek, ki se odvija že od leta 2005, a ga mnogi bolj poznate pod imenom Majski tek. Začetek vseh treh tras je bil pred Športnim centrom Ajdovščina. Najdaljši progi sta bili zasnovani tako, da med tekom udeleženec občuti tudi lepote narave, obdane z gorovjem, obenem pa se dotakne tudi očarljivega starega zgodovinskega jedra z ohranjenim rimskim obzidjem. Na voljo pa je bila tudi krajša, dobre štirikilometre dolga razdalja, za tiste malce manj pripravljene tekače oziroma tiste, ki jim tek v hrib ni najbolj po godu.

Najdaljša 16. kilometrska preizkušnja, poimenovana Sky Run, pa je bila že skoraj prava ultra trail preizkušnja, saj so se udeleženci morali povzpeti na vrh Gore, premagati Pot po robu in se nato, mimo Otliškega okna, spustili nazaj v dolino. Pri tem so premagali dobrih 800 višinskih metrov. Zmagovalec te preizkušnje je postal Uroš Vodopivec, ki je v cilj pritekel s časom ene ure in trindvajsetih minut. Malce za njim sta zaostala Elis Filipič in Lucija Krkoč, ki je bila najhitrejša med dekleti.

Na klasični, enajstkilometrski razdalji, je slavil Jernej Krkoč, drugi je bil Ervin Furlan, tretji pa Franci Kravcar. Med dekleti je bila najhitrejša Jana Bratina. Z najkrajšo preizkušnjo pa je najhitreje opravil Primož Cergolj, pred Markom Bonetom in Val Vidmarjem. Na četrtem mestu najdemo prvo predstavnico nežnejšega spola, Tinkaro Stres.

Ajdovski tek je v preteklosti ponudil tudi mladinske teke, a te so morali organizatorji letos iz preventivnih razlogov odpovedati.

Ob tej priložnosti pa so organizatorji podelili še nagrado za tistega, ki se je v zadnjem mesecu dni najbolje spoprijel z "Waknu izzivom", kjer so se šteli posamezni vzponi na Otliško okno. Pravzaprav brez prave konkurence je naziv najboljše romal v roke Alenki Jerkič Kren, ki se je na priljubljeno izletniško točko, v mesecu dni, povzpela kar 111-krat in tako postavila visoko letvico, tistemu, ki se bo morda odločil preseči ta rekord.

Alenka Jerkič Kren - Waknu Izziv 2021

Rezultati

FOTOGALERIJA DOGAJANJA:

ajdovski tek-31ajdovski tek-6ajdovski tek-13ajdovski tek-47ajdovski tek-50ajdovski tek-51ajdovski tek-63ajdovski tek-89ajdovski tek-112ajdovski tek-123ajdovski tek-139ajdovski tek-164ajdovski tek-174ajdovski tek-171ajdovski tek-207ajdovski tek-221ajdovski tek-252DSC 1520DSC 1554DSC 1569DSC 1581DSC 1687DSC 1798DSC 1783DSC 1828DSC 1884

 

* Fotografije: Robert Ferjančič & Matic Slemič

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport, #fotogalerija

Kolofon