Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke zanesljivo do zmage na Ptuju, fantje ostajajo neporaženi na Policah

Brez praske se je zaključil ligaški vikend za ajdovski rokometni ekipi. Dekleta so zadnji prvenstveni krog pred reprezentanim premorom odigrale na Ptuju in se domov vrnile s popolnim izkupičkom v žepu. Fantje pa so na Policah gostili ekipo Logatca in se brez težav razveselili nove zmage. Najboljši strelec domačih je bil Tilen Masilo z desetimi goli.

Ajdovci še vedno ostajajo neporaženi v domači dvorani na Policah. V soboto so visoko premagali Logatec z 41-30. Že na začetku so pokazali kdo je gospodar na igrišču in hitro naredili razliko. Z nekaj slabšimi minutami proti koncu polčasa so dovolili nasprotniku, da se približa, vendar so v drugem polčasu pokazali svojo kvaliteto in zanesljivo zmagali. Ob tem je priložnost dobilo tudi vseh 16 igralcev. Ob odsotnosti Janija Svetika je tokrat vrhunsko tekmo na levem krilu odigral Tilen Masilo, ki je zabil 10 golov, pohvaliti pa velja tudi Tiana Furlana, strelca devetih golov. Ajdovska ekipa, ki še vedno drži drugo mesto na lestvici 2. slovenske lige, bo v prihodnjem krogu prosta, v soboto 4. decembra 2021, pa jo čaka gostovanje v Murski Soboti, pri ekipi Pomurje.

ŽRK Mlinotest 2021

V uvodnem delu obračuna rokometašice Mlinotesta Ajdovščine niso bile najbolj prepričljive. Do 12. minute so sicer ves čas vodile, največ za dva zadetka, nato pa je mrežo zatresla Alina Planinc in rezultat izenačila na 7:7. V nadaljevanju so gostje stopile na plin, si znova priigrale prednost, tokrat za tri gole, ki pa je niso uspele ohraniti do konca prvega dela. Po 30 minutah je bil rezultat 15:14 v korist Ajdovk. V drugem polčasu izbranke Jana Žbogarja domači zasedbi niso dopustile, da se jim približa. V 38. minuti so po golu Teje Ferfolje povedle za pet zadetkov, prednost pa ohranile vse do konca. Z rezultatom 27:30 so se na Ptuju veselile nove zmage, sedme v tej sezoni 1. ženske rokometne lige. Najbolj razigrana med Ptujčankami je bila s 14 zadetki Minea Kolenko, za Ajdovke pa jih je šest dosegla Nuša Fegic. Enajsti krog zasedbi Ptuja prinaša obračun z Izoljankami, v Ajdovščini pa bodo gostovale Celjanke. "Znova ni bilo tako, kot smo se dogovorili. Preveč je bilo neuspešnih strelov, tudi obramba ni bila prava. Zmagati bi morale z višjo razliko, vsaj zaradi naše samozavesti, saj je šlo za zadnjo tekmo pred reprezentančnim premorom." je novo zmago Mlinark pokomentirala novopečena slovenska reprezentantka Urša Zelnik.  

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj           
 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon