Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Košarkarji Ajdovščine v tesni končnici izgubili v Tolminu

Po krajšem premoru so se na parket znova vrnili ajdovski košarkarji, ki jih je čakalo gostovaje v Tolminu. V izjemno napetem zaključku tekme so imeli več sreče domačini, ki so bili za točko boljši od ajdovske ekipe. Na Policah pa so srečanje devetega kroga 2SFL odigrali Kixi in doživeli visok poraz proti Miklavžu.

V Tolmin se je ajdovska ekipa odpeljala z novo okrepitvijo, Aleksandrom Tolimirjem, ki se jim je priključil v preteklem tednu. Obe ekipi sta v tekmo vstopili nekoliko nezbrano in z napakami. Vseeno pa je bila domača ekipa bolj zbrana v napadu in z agresivno obrambo po celotnem igrišču na organizatorju Niku Kučeju vršila pritisk. Ajdovcem v napadu nikakor ni steklo, prva četrtina je pripadla Tolmicem, ki so  povedli za 10 točk, bilo je 18:8. Kljub boljši predstavi Ajdovcev v nadaljevanju pa je prednost po koncu tretje četrtine znašala 13 točk v korist Tolmincev in kazalo je, da bo zadnja četrtina le še odločitev o končni prednosti domače ekipe. Nato pa sta Domen Petrovič z dvema zaporednima trojkama in Aleksander Tolimir s polaganjem,  zmanjšala prednost Tolmincev na pet točk. Po trojki in polaganju Milosavljeviča je bil izid poravnan na 60:60. Nato je sledil odgovor Tolmincev z delnim izidom 5:0. Ajdovce je v igro s trojko vrnil Aleksander Tolimir. Po trojki Petroviča v zadnji minuti tekme so ajdovski levi celo prešli v vodstvo za eno točko (68:67). V napad so krenili Tolminci, kjer pa je Milosavljevič prestregel žogo, Kranjc pa je priboril “mrtvo žogo”. Do konca tekme je ostalo še 14 sekund, žoga pa je pripadla Ajdovcem. Ker pa Tolminci še niso imeli izpolnjenega bonusa osebnih napak, so z osebnimi napakami prestregali napad. Po izvajanju žoge iz avta, je žogo dobil Milosavljevič, ki pa so ga Tolminci na sredini igrišča zaprli, v borbi za žogo so bili boljši Tolminci, ki so s polaganjem Obleščaka povedli za točko. Ajdovcem je za organizacijo napada ostalo še nekaj sekund, vendar Tolimir z metom ni bil natančen in zmage se je po napeti in razburljivi končnici veselila ekipa Tolmina. Najboljši strelec ajdovske ekipe in tudi tekme nasploh je bil Domen Petrovič s 26 točkami. V naslednjem kolu so košarkarji Ajdovščine prosti, nato pa 4. decembra 2021 v Ajdovščino prihaja ekipa Jesenic.

Kix Ajdovščina

Drugi zaporedni ligaški poraz pa je doživela ajdovska malonogometna ekipa. Kixi so morali položiti orožje pred KMN Miklavžom, bilo je kar 1:8. Gostje so srečanje odločili že v prvem delu, ki so ga dobili z 0:5. Častni gol za domače je v 31. minuti dosegel Goran Petković. V petek bodo Kixi gostovali v Postojni pri ekipi Proteus.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka, #futsal

Kolofon