Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ponovno aktivni v športu za obdobje po končani športni karieri

Športna zveza Ajdovščina je sodelovala v mednarodnem projektu Ponovno aktivni v športu (Active in sport Again) v programu Erasmus + Šport, ki so ga pripravili z vodilno partnerico Hrvaško in Bolgarijo. Projekt se je začel v začetku leta 2020, zaradi koronakrize pa so njegov zaključek premaknili iz junija na zaključek letošnjega leta.

V sklopu projekta Ponovno Aktivni v Športu je 19 novembra, Športna zveza Ajdovščina organizirala tiskovno konferenco na kateri je bil na kratko predstavljen celoten potek oziroma trajanje in sicer od 1. januarja 2020 do 31. decembra 2021. Projekt se je zaradi razmer preprečevanja okužbe s COVID podaljšal za pol leta.

Vrednost projekta v sklopu malega partnerstva Erasmus + šport je bila 53.250 €. Nosilec projekta je bila Društvo športnih veteranov in rekreativcev iz Zagreba, partnerja projekta pa sta bila Športna zveza Ajdovščina ter Zveza za razvoj športnih dejavnosti iz Bolgarije.

Vloga Športne zveze Ajdovščina v projektu je bila izdelava priročnika katerega so na tiskovni konferecu kratko predstavili. Gradivo je namenjeno športnikom ter strokovnim delavcem v športu. Vsebina priročnika je sestavljena iz petih poglavji katere zajemajo izbiro poklica, skrb za fizično ter mentalno zdravje, pomen izvajanja preventivnih zdravstvenih pregledov ter področje osebnih financ.

V bodoče se bodo v krovnih športnih organizacijah v Ajdovščini trudili še izvajati tovrstne projekte, v planu pa je tudi slovenska verzija izdaje gradiva.

 

* Vir in fotogafija: Športna zveza Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport

Kolofon