Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Hišice prijaznosti najmlajših iz Otroškega vrtca Ajdovščina

Ste v prejšnjem tednu med sprehodom po Ajdovščini opazili majhne pisane hiške, ki so opozarjale na pomen prijaznosti? Pripravili so jih najmlajši in vzgojiteljice iz Otroškega vrtca Ajdovščina, ki so na ta način obeležili Mednarodni dan prijaznosti ter tako poskušali naključnim mimoidočim, z majhno pozornostjo, polepšati dan.

Mednarodni dan prijaznosti obeležujemo 13 novembra. Društvo Humanitarček je uradni ambasador dneva in od junija 2016 po Sloveniji aktivno širi projekt Naključna prijaznost (#rendomkindness). Svetovna navada je, da se na ta dan deli rumene rože, kot znak preprostih dejanj, s katerim polepšamo dan drug drugemu. Na mednarodni dan prijaznosti pozivajo vse, da pobarvajo svoj kamenček prijaznosti, ga okrasijo in nekomu podarijo.

Hišice prijaznosti 2021

Letos so v Otroškem vrtcu Ajdovščina za starše, občane, naključne obiskovalce pripravili majhno pozornost ob Mednarodnem dnevu prijaznosti. Celotno Vipavsko dolino, vse od Podnanosa do Črnič so krasile Hišice prijaznosti, ki so jih pripravili otroci in strokovni delavci. Hišice so vas čakale od 12. do 14. novembra pred zdravstvenimi domovi, knjižnicami, trgovinami, obiskale so šolarje v različnih šolah, starostnike v domovih za ostarele in druge. Obiskale so tudi župana občine Ajdovščina in župana občine Vipava. V hišice so otroci shranili kamenčke prijaznosti, rumene rožice oz. majhne pozornosti, namenjene mimoidočim. Vsak si je lahko izbral svojo pozornost in si z njo polepšal dan.           

Hišice prijaznosti 2021

Občani so hišice lepo sprejeli in nadejajo se, da jih pripravijo tudi naslednje leto. Do takrat pa ne pozabite, vsak dan je lahko dan prijaznosti in majhna pozornost pomeni veliko.

 

* Vir in fotografije: Otroški vrtec Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #izobraževanje

Kolofon