Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pozor na popolno zaprtje dela Goriške ceste v Ajdovščini

S ponedeljkom, 29. novembra 2021, se za mesec dni zapira del Goriške ceste, kjer poteka gradbišče kolesarske steze. Odsek Goriške ceste bo zaprt za ves promet, obvozi pa bodo urejeni po obvoznici in lokalnih cestah. Naprošajo za razumevanje in strpnost.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je na koncu Goriške ceste v mestu Ajdovščina je že nekaj časa gradbišče, gradi se kolesarsko  povezavo skozi mesto. Promet, ki poteka po enem pasu in ga ureja semafor, bo od ponedeljka dalje preusmerjen na obvoznico in lokalne ceste. Na tem odseku se namreč pričenjajo zaključna dela na voziščni konstrukciji, cesta pa se za slab mesec dni zapira.

Popolna zapora bo potekala od 29. novembra do predvidoma 27. decembra, v dveh fazah:

- najprej bo zaprt odsek od krožišča pri avtosalonu do križišča za obrtno cono (podjetje Petrič),

- nato pa bo zaprt še odsek od tega križišča do zadnjega krožišča v mestu.

Zapora je neizbežna, zaključna dela namreč zajemajo obnovo voziščne konstrukcije – reskanje obstoječega asfalta, nato pa preplastitev z novo asfaltno prevleko. V času trajanja zapore se bo za stanovalce uredilo začasne izvoze, podjetja pa bodo dostopna ves čas. Obvoz bo urejen s signalizacijo, po obvoznici in lokalnih cestah. Voznike prosimo za strpnost in razumevanje.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #promet

Kolofon