Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Legende Vipavske doline - Koledar za bralce Lokalnih Ajdovščina

V oblikovalskem studiu Disisdis smo letos staknili glave in se odločili, da za zveste bralce Lokalnih Ajdovščina pripravimo decembrsko presenečenje. Lokalne Ajdovščina so vsakodnevni sopotnik in vir novic skoraj vseh prebivalk in prebivalcev občine Ajdovščine. Zato smo za vas pripravili prav poseben koledar za leto 2022, ki si ga že lahko zagotovite v prednaročilu. Naj vas v prihodnjih 365-ih dneh spremljajo domače legende Vipavske doline.

Lepota doline, neokrnjena narava, živali, vonji, zvoki in burja so od nekdaj burili domišlijo. Vse to, v kombinaciji s prefinjenim smislom za pripovedovanje naših ljudi, je rodilo številne bajke, mite in legende, ki so skozi zgodovino nastajali na lokalnih tleh. Radovedno smo se poglobili vanje in bili navdušeni nad bogato zakladnico ljudskega izročila Vipavske doline, ki je bilo čudovita odskočna deska za naše ustvarjanje.

Nastal je koledar, ki smo ga poimenovali LEGENDE VIPAVSKE DOLINE. Krasi ga šest ilustracij, ki so nastale pod spretnimi rokami naših dveh disisdisovk, ajdovske oblikovalke Tee Goljevšček in goriške oblikovalke Eve Batič. Med številnimi zanimivimi pripovedkami, sta kar s težavo izbrali šest tistih, ki so našle pot do upodobitve. V našem koledarju boste našli odgovore na to, kaj ima z ajdovskim Školom skupnega utrujeni velikan, kako sta ime dobila Stara Baba in greben Reber, kje so pri nas živele, pele in plesale vile, kje je bil smrtno ranjen orel ter kaj se je zgodilo povodnemu možu z Nanosa. Legende smo skrbno uredili in jih za vas zapisali na zadnjo stran koledarja.

Koledar lahko v prednaročilu zagotovite na elektronskih naslovih info@disisdis.si ali info@lokalne-ajdovscina.si. 

Cena koledarja v prednaročilu je 9 €.

Prednaročila sprejemamo, do ponedeljka, 6. decembra 2021.

Koledar Lokalne 2021

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavska dolina

Kolofon