Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ivo in Anastasia Taja Boscarol znova na vrh najbogatejših na Primorskem

Revija Manager je ponovno pripravila lestvico 100 najbogatejših Slovencev. Vrh te prestižne lestvice že osmo leto zapored zasedata Iza in Samo Login, ki imata pod palcem enako premoženje kot pred letom dni, 689 milijonov evrov. Med Primorci sta najvišje Ajdovca Ivo in Anastasia Taja Boscarol, najdemo ju na 26. mestu lestvice, kjer ostajajo tudi Andrej Slokar, Ivica in Edvard Svetlik ter družina Škrlj.

Prvo mesto na tej prestižni lestvici sta ponovno zasedla zakonca Iza in Samo Login, ustanovitelja podjetja Outfit7, ki je najbolj znano po mobilni aplikaciji Talking Tom. V letu 2017 sta svoje podjetje prodala kitajskemu skladu. Njuno premoženje letos pri Financah ocenjujejo na 689 milijonov evrov, kar je povsem enako kot v lanskem letu. Ta znesek vključuje tako kupnino za podjetje kot tudi dividende, ki jih prejemata. Sledi jima Sandi Češko skupaj s partnerico Livijo Dolanc, na stopničke pa se je zavihtela še družina Šešok, ki ima v lasti podjetje Iskra.

Andrej Slokar

Od lani je vrednost premoženja po oceni revije Manager zrasla Ivu Boscarolu, skupaj s hčerko Anastasio Tajo Boscarol sta lastnika proizvajalca ultralahkih letal Pipistrel. Podjetje naj bi bilo vredno 66,3 milijona evrov, kar je več kot dvajset milijonov več kot lani in dovolj za 26. mesto na lestvici. To zadostuje za prvo mesto med najbolj premožnimi Primorci, lanski najbogatejši Primorec, Loris Požar, solastnik družbe Gold club je s skoraj 49. milijoni evrov "padel" na drugo mesto med Primorci in skupno 43. Takoj za njim pa je Andrej Slokar, lastnik ajdovskega Incoma, njegovo premoženje je ocenjeno na 47,7 milijona evrov, kar je 12 milijonov več kot lani in na lestvici prinaša 44. mesto.

Edvard in Ivica Svetlik

Na lestvici ostaja tudi družina Škrlj, ki ima s prihodki družbe SK Group pod palcem 28,3 milijona evrov. To je tri milijone več kot lansko leto. Najdemo jih na 95. mestu. Številka 70 na lestvici pa pripada Edvardu in Ivi Svetlik (Hidria), ki v zadnjih letih živita v Kamnjah pri Ajdovščini.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo

Kolofon