Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlog: Vinski vlak Vipavske doline

Spet je petek in spet je čas za našo novo vlog objavo. Tokrat se bomo zapeljali v turistične vode, pot nas bo peljala po tirnicah, za dobro voljo pa bo poskrbel vinski vlak Vipavske doline. Novost v ponudbi naše doline, ki je plod ekipe Winestronaut, v okviru agencije Burjatik. Več pa v spodnjem video posnetku. Vabljeni k ogledu.

Zamisel o vinskem vlaku se je porodila Matjažu Zgoniku, ki je pred dobrimi osmimi že presenetil z butično ponudbo vodenih vinskih tur z imenom Winestronaut. Vinski vlak Vipavska dolina je torej nadaljevanje  Winestronaut avanture, ki se je med gosti, domačimi in tujimi, dobro prijela. Železniška proga med Novo Gorico in Ajdovščino, ki je bila za prevoz potnikov povsem opuščena, pa je dobila novo poslanstvo. V Potniškem prometu slovenskih železnic so zamisel sprejeli z navdušenjem in tako je po večmesečnem obdobju logističnih in tehničnih usklajevanj ideja o vinskem vlaku uresničena.

Z rednimi vožnjami bo vlak začel v prihodnji turistični sezoni. Z začetne postaje v Novi Gorici bo Vinski vlak Vipavska dolina potnike pripeljal v Ajdovščino, kjer si bodo ogledali staro mestno središče. Med vožnjo do Ajdovščine se bo potnikom predstavil prvi vinar, med povratno vožnjo pa še kateri. Posebno doživetje bodo postanki v vipavskih vaseh, kjer bodo potnike pričakali domačini s svojimi vini in lokalnimi jedmi. Priložnost za predstavitev na vlaku bodo dobili številni vinarji, posebno sodelovanje v ponudbi vinskega vlaka pa je že dogovorjeno tudi s člani Konzorcija vinarjev Vipavske doline, ki bodo potnike gostili v Dornberku.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #promet, #turizem, #vipavska dolina, #vlog

Kolofon