Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mesto Ajdovščina bo bogatejše za Pasji park

Prihodnje leto bo Ajdovščina bogatejša za prav poseben park, ki ga bodo najbolj veseli tisti na štirih tačkah in njihovi lastniki. Na območje nasproti Otroškega vrtca ob Hublju prihaja Pasji park, ki bo namenjen prostemu gibanju psov. Park bo urejen spomladi prihodnje leto, skrb zanj pa bo prevzela Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina bo na travniku nasproti hubeljskega vrtca urejen pasji park. Namenjen bo prostemu gibanju psov, saj morajo izven parka lastniki imeti svoje pasje prijatelje na povodcih. Park bo ograjen ter opremljen s pasjimi igrali, koši za smeti in iztrebke ter klopmi za obiskovalce. Glavni vhod v park bo tlakovan, umeščen bo nasproti vhoda na dvorišče vrtca, ob obstoječi tlakovani ploščadi s klopmi, ki se jo bo v celoti ohranilo.

Na vzhodni strani bo servisni vhod, namenjen uvozu za potrebe vzdrževanja. Ograja parka bo vizualno – barvno in po višini – skladna z ograjo vrtca. Oprema znotraj njega bo izdelana iz naravnih materialov. Igra je za pse nadvse pomembna, v novem parku bodo tako nameščena različna igrala: most – od tal dvignjena ozka površina s klančinama na obeh straneh, slalomski količki, plezalna ovira, tunel pod grbino, stene za preskakovanje, pa tudi lesena miza za počitek psov.

Za prosto gibanje po parku, torej brez nagobčnika in povodca, bodo morali biti psi socializirani. Lastniki in drugi obiskovalci parka pa bodo morali spoštovati še nekatera druga pravila – predvsem bodo sami poskrbeli za red in čistočo.

Gradbeno dovoljenje je pridobljeno, trenutno se zbirajo ponudbe izvajalcev – ocenjena vrednost ureditve je 10.000 evrov. Park bo urejen spomladi prihodnje leto, skrb zanj pa bo prevzela Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: MKC Hiša mladih Ajdovščina // Facebook

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon