Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Z avtomobilom v arheološko najdišče na Lavričevem trgu in nalet več vozil na Rebernicah

Današnja nedelja je poskrbela za dva neljuba dogodka v prometu na Ajdovskem. Že zjutraj je neprevidni voznik zapeljal v prezentacijska polja na Lavričevem trgu, dopoldan pa je prišlo do verižnega trčenja na hitri cesti med Vipavo in Razdrtim. Policisti pa opozarjajo na večje število vlomov v stanovanjske objekte.

Danes zjutraj, ob 7.03, je na Lavričevem trgu v Ajdovščini osebno vozilo zapeljalo s parkirišča v eksponat arheološkega najdišča. Težavo sta hitro rešila gasilca GRC Ajdovščina, ki sta s tehničnim posegom izvleka osebno vozilo nazaj na parkirišče in očistila pesek z okolice nesreče. Tako voznik kot tudi arheološko najdišče sta jo v nesreči odnesla brez poškodb.

Na Primorskem so bile dopoldan zaradi sodre ceste spolzke in poledenele, zaradi nesreče je bila tako dlje časa, skoraj štiri ure, zaprta tudi hitra cesta Razdrto-Vipava proti Italiji, kjer je prišlo do naleta več vozil. Na srečo se je vse skupaj končalo le z zvito pločevino.

Policisti pa opozarjajo na povečano število vlomov v stanovanjske objekte na Ajdovskem.  25. novembra ob 19.52 uri, so bili obveščeni o vlomu skozi okno v pritličju ene od stanovanjskih hiš v Ajdovščini. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec pozno popoldne v času odsotnosti stanovalcev vlomil v omenjeni  objekt in nato iz notranjosti odtujil gotovino in zlatnino. S tem dejanjem je storilec oškodovancem povzročil za nekaj tisoč evrov škode. O kaznivem dejanju je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno  tožilstvo v Novi Gorici). Okoliščine   kaznivega dejanja policisti PP Ajdovščina še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici. Prav  tako so policisti 25. novembra v popoldanskih urah, na območju Lokavca (Občina Ajdovščina) obravnavali tudi poskus vloma v stanovanjsko hišo, kjer je neznani storilec od kaznivega dejanja odstopil. O  poskusu vloma so obvestili pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Tudi v tem primeru bodo policisti PP Ajdovščina po zaključku preiskave na podlagi vseh  ugotovljenih  dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Fotografija: PGD Col // Facebook

Colski gasilci so včeraj ob 18:10 bili obveščeni o požaru na ekološkem otoku v Gozdu. Zahvaljujoč hitremu izvozu so hitro pogasili požar in tako obvarovali ostale kontejnerje. Aktivirani so bili tudi gasilci GRC Ajdovščina. Ker je bila visoka vročina, je posledično pokal zid otoka, zato so gasilci sprali tudi vozišče.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon