Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na slalomu v Killingtonu deseto mesto za Andrejo Slokar

Najboljše alpske smučarke so danes nadaljevale sezono v ameriškem Killingtonu. Včeraj bi moral biti na sporedu veleslalom, a ga je odpihnil premočan veter, danes pa so organizatorji brez problemov izpeljali slalom. Znova se je zelo lepo izkazala ajdovska smučarka Andreja Slokar, ki je ob koncu za rep ujela deseterico in je lahko zadovoljna s svojim premiernim nastopom v Ameriki. Zmaga je šla v roke Američanki Shiffrinovi.

V polnem teku je sezona aplskega smučanja, sj si tekme sledijo iz vikenda v vikend. Po uvodu v finskem Leviju se je karavana odpravila čez lužo, dekleta so imela na programu veleslalom in slalom v zimsko-smularskem središču Killington, ki leži tri ure stran od mesta Boston. Kot rečeno je veleslalom zaradi vetra odpadel, več sreče pa so imeli organizatorji s pripravo slalomske tekme. Teren in postavitev sta sicer precej zahtevnejša, kot sta bila v Leviju, kar pomeni, da so bile razlike med tekmovalkami precej večje kot na Finskem. Petri Vlhovi se je v prvi vožnji najbolj približala večna tekmica Mikaela Shiffrin (+0,20), manj kot sekundo pa je zaostaja le še Wendy Holdener (+0,58).

Najboljši Slovenki sta prvi nastop opravili dobro, Andreja Slokar je prvi "polčas" končala na 9. mestu, opravila je dobro vožnjo, a na trenutke malce preveč previdno. Vseeno dovolj za uvrstitev med deseterico, a Ajdovka po prihodu v cilj ni bila najbolj prešerno razpoložena. Ana Bucik je s prvo vožno opravila na 13. mestu, v finale pa se je uvrstila še Meta Hrovat. Prva proga ni bila ravno naklonjena visokim številkam, zato je Neja Dvornik ostala brez finalnega nastopa. Andreja Slokar je po prvi vožnji za četrtim mestom zaostajala za pol sekunde.

Andreja Slokar 2021

Tudi drugi tek na težki podlagi in zapleteni postavitvi je prinesel zanimivo slalomsko tekmo. Solidno je najprej s progo opravila prva Slovenka na štartu, Meta Hrovat, še bolje pa se je odrezala Novogričanka Ana Bucik. Kmalu za Bucikovo se je s progo spopadla 24. letna Ajdovka, ki je znova začela v zelo hitrem ritmu, v srednjem delu proge pa so je ji pripetile manjše napake, kar jo je stalo vodstva ob prihodu v cilj. A tudi drugo mesto je pomenilo, da bo to nova uvrstitev v deseterico najboljših, kar je brez dvoma idličen uspeh. S progo so dobro opravile tudi smučarke, ki so bile po prvi vožnji pred njo, zato ni bilo željenega skoka po lestvici navzgor. Zmago je slavila Američanka Mikaela Shiffrin, sledila ji je Petra Vlhova, tretje mesto pa je zasedla Wendy Holdener. Slokarjeva je na desetem mestu zaostala dobri dve sekundi za zmagovalko. Ana Bucik je zasedla 12. mesto, Meta Hrovat pa 24.

Na spored sedaj prihajajo tekme v hitrih disciplinah, naslednja slalomska tekma pa čaka dekleta čez mesec dni.

Čestitke!

 

* Naslovna fotografija: Guliver Image

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon