Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Po ajdovskih ulicah se bo s kočijo zapeljal Miklavž

Smo tik pred vstopom v Veseli december, kar pomeni, da je čas, da nas znova obiščejo Dobri možje. Tradicija veleva, da se prvi predstavi Miklavž, a žal mu epidemiološke razmere ne dopuščajo, da bi se, tako kot že vrsto let, predstavil v Dvorani Prve slovenske vlade v Ajdovščini. No, se bo pa s kočijo zapeljal po mestnih ulicah in pozdravil vse, ki mu boste mahali ob poti. V nedeljo, 5. decembra 2021.

Spet prihaja tisti čas, ko nas obiščejo dobri možje. Prvega med njimi, Miklavža, oz Sv. Nikolaja, se bodo še posebej razveselili otroci. Zgodnja poročila povedo, da je v Sloveniji prvič delil svoje darove v letu 1839. Tradicionalni darovi Miklavža pridnim otrokom so poleg jabolk, orehov, tudi sladke smokve in sladkarije.

Tudi v tem letu si zvesto polni koš dobrot. Otroci ga na našem koncu lahko pričakujete tudi v Ajdovščini. Tokrat se bo v spremstvu svojih zvestih spremljevalcev, angelčkov, s kočijo popeljal po ajdovskih ulicah. Pozdravljal vas bo v nedeljo, 5. decembra 2021, med 16. in 17. uro, zato vabljeni na sprehod prav ob tistem času dneva. Miklavža boste lahko spremljali tudi v živo na Facebook strani Ajdovska hiša mladih.

Po prihodu Miklavža ne zamudite prihoda Dedka Mraza, ki že načrtuje obisk v naši dolini. Naj bo prihajajoči december za vse nas čaroben, vesel in čim bolj zdrav.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon