Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ta veseli dan kulture v Ajdovščini

Danes, 3. decembra, slovenske galerije in muzeji že tradicionalno praznujejo rojstni dan Franceta Prešerna z dnevom odprtih vrat. Na Ta veseli dan kulture lahko praznujete tudi s Pilonovo galerijo v Ajdovščini, kjer si lahko do 18. ure lahko ogledate stalno zbirko Vena Pilona in občasno razstavo Umetnost v času koronakrize na Goriškem, družine in otroci pa ob razstavah lahko samostojno ustvarjate in raziskujete s pomočjo pripravljenih dejavnosti.

3. december je rojstni dan Franceta Prešerna. Že pred leti se je rodila pobuda obeleževanja današnjega dne z dnevom odprtih vrat slovenske kulture. Danes tako večina kulturno-umetniških ustanov ne zaračunava vstopnin. V Ajdovščini bo živahno v Pilonovi galeriji, večer pa bo okronal še koncert Primorskega akademskega pevskega zbora.

Ta veseli dan se bo v Ajdovščini zaključil s koncertom Primorskega akademskega pevskega zbora, ki je v goste povabil še domačo zborovsko zasedbo Ženski pevski zbor Večernica. Potekal bo ob 19. uri v Dvorani prve slovenske vlade. Vstop bo prost, obiskovalci morajo izpolnjevati PCT pogoj ter imeti nadeto zaščitno masko. Število sedišč je omejeno, zato bo priporočljivo priti kakšno minuto prej kot običajno.

Oglejte si, kaj vse ponuja letošnji 'ta veseli dan kulture' po Sloveniji.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Pilonova galerija Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura

Kolofon