Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Maja Svetik proti Rusinjam dosegla tri zadetke

Slovenska dekleta so že imela zmago v rokah proti favoriziranim Rusinjam, ki so se med drugim letos okitile tudi z naslovom olimpijskih prvakinj v Tokiu. A čisto v zadnji sekundi je slovenska obramba popustila in tako je na semaforju ob koncu srečanja pisalo 26:26. Velika točka, a kaj ko je bila zmaga na dosegu roke. Maja Svetik je znova dobro odigrala tekmo in dosegla tri zadetke. Sledi tekma proti Poljski. V soboto, 11. decembra, ob 20.30 uri.

Slovenske rokometašice je po uvodnih tekmah s Črnogorkami, Francozinjami in Angolkami v skupinskem delu - na njih so iztržile tri od šestih možnih točk - v predmestju Barcelone čakala prva tekma v glavnem delu tekmovanja. Izbranke slovenskega selektorja Dragana Adžića so v prvem in večji del drugega polčasa imele pod nadzorom najresnejše kandidatke za končno zmago na letošnjem turnirju v Španiji, do velike zmage pa so jih ločile sekunde. Dvajset sekund pred koncem dvoboja so po golu Ane Gros povedle s 26:25, končno zmago pa jim je izmaknila Julija Markova, ki je po ruski minuti odmora izenačujoči gol dosegla pet sekund pred koncem dramatičnega obračuna.

Adžićeve izbranke so od prve do zadnje minute igrale srčno, v prvih petnajstih minutah celo preveč bojevito, saj so morale kar trikrat na "klop za kaznovane igralke". Kadrovski primanjkljaj na igrišču so nadoknadile s požrtvovalno predstavo v obrambi ter zelo preudarno igro v napadu, kjer sta blesteli Tjaša Stanko in Grosova. Prva je v pri polovici tekme dosegla štiri, druga tri gole, dobro pa so svoje naloge opravile tudi Nataša Ljepoja, Nina Zulič in Maja Svetik, ki so dosegle po dva gola.

Slovenija Rusija rokomet Španija2021

Slovenke so v prvem polčasu imele nadzor nad imenitnimi Rusinjami, kar petkrat so si priigrale dva gola prednosti (2:0, 3:1, 13:11, 14:12 in 15:13), na veliki odmor pa so se podale z golom prednosti (15:14). Slovenske rokometašice so zbrano in učinkovito predstavo prikazale tudi v drugem polčasu. Začele so zelo učinkovito, po golu Zuličeve so si v 35. minuti priigrale vodstvo štirih golov (18:14). V nadaljevanju niso popustile niti za ped, vseskozi so imele prednost dveh do treh golov, po zadetku Petre Kramar v 48. minuti za vodstvo z 22:18 pa je reagirala ruska klop in zahtevala minuto odmora.

Po njej so Slovenke izgubile ritem, Rusinje so v naslednjih štirih minutah naredile delni izid 3:0 in jim povsem zadihale za ovratnik (21:22), v 53. minuti pa jih tudi ujele in izenačile na 22:22. Adžić je z minuto odmora prekinil zadrego svojih varovank, kljub temu pa so v 54. minuti po dolgem času zaostale (22:23). V sklepnih minutah dvoboja se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran. V izjemno dramatični končnici je celo kazalo na slovensko zmago, potem ko je Grosova dvajset sekund pred koncem dvoboja zadela za 26:25, po minuti odmora pa so Rusinje prek Markove z levega krila izenačile na 26:26.

Slovenija Rusija 2021 rokomet 2

V slovenski reprezentanci je bila na tekmi najbolj učinkovita Stankova s sedmimi goli, Ljepoja in Grosova sta dosegli po štiri, Zuličeva in Svetikova pa po tri zadetke. Med vratnicama Amra Pandžić zbrala 14 obramb.

 

* Vir: Rokometna zveza Slovenije

* Fotografije: IHF

 

Lokalne Ajdovščina

#rally, #rokomet

Kolofon