Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vipavski Križ brez Božične zgodbe, a z razstavo jaslic

Letos je epidemija znova preprečila izpeljavo tradicionalne Božične zgodbe in božičnega sejma, kar je navadno v teh dneh v Vipavski Križ privabilo ogromno število ljudi. A vseeno je čudovita vasica tudi v letošnjem decembru prava paša za oči, pravzaprav božična prestolnica Vipavske doline. Tamkajšnje turistično društvo vas ponovno vabi na tradicionalno razstavo jaslic.

Do praznovanja božiča nas loči le še nekaj dni, za mnoge najlepših dni v letu, ko je čas za družino, za novoletna darila in praznovanja. Čar božičnih praznikov so tudi jaslice, ki jih najdemo v marsikaterem domu, vse več pa je tudi takšnih, ki so razstavljene vsem na ogled.

V zadnjih letih so se jaslice močno razširile in postajajo vse bolj tudi turistična atrakcija. Vidimo jih lahko na številnih dvoriščih, okenskih policah in ostalih mestih, kjer si jih lahko ogleda vsakdo, ki pride mimo. Mnogi se radi odpravijo v Vipavski Križ, kjer poteka vsakoletna razstava jaslic, tako v tamkajšnji Galeriji, kot tudi pred številnimi domovi, v ozkih gasah. Razstava je letos v malce manjšem obsegu kot prejšnja leta, a z novimi, še bolj zanimivimi postavitvami. Ogled jaslic v Vipavskem Križu je varen, potrebno je le upoštevati vse ukrepe in navodila NIJZ-ja, znova so odprta tudi vrata galerije in grajske kleti, vstop tja pa poteka posamezno ali v krogu družine.

Jaslice Vipavski Križ 2021

Jaslice v Domu krajanov si lahko ogledate v času, ko je odprta trgovinica Darovi Vipavske v pritličju objekta: med tednom od 15. do 18. ure, ob petkih do 20. ure, ob sobotah odpirajo od 10. do 21. ure, ob nedeljah od 10. do 18. ure, na praznične dni pa še dlje, ob dežurstvu članov TD Vipavski Križ.

Za postavitev razstave in koordinacijo so tako kot vedno poskrbeli v Turističnem društvu Vipavski Križ.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina, #kultura, #razstava, #vipavskikriž, #bogoslužje

Kolofon