Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zmaga v ZDA, Andreji Slokar pa 22. mesto na veleslalomu v Courchevelu

Svetovni pokal v alpskem smučanju se je danes nadaljeval z ženskim veleslalomom v francoskem Courchevelu. Znova smo na delu videli Ajdovko Andrejo Slokar, ki je tekmo zaključila na 22. mestu, po prvem teku pa je zasedala 20. mesto. Na vrhu pa tudi tokrat Američanka Mikaela Shiffrin, ki si je stopničke delila s Švedinjo Saro Hector in Švicarko Michelle Gisin. Jutri bo na istem prizorišču še en veleslalom.

Kar dolg premor so imele specialistke za tehnične discipline, saj so bile brez tekme skoraj mesec dni. Jih pa sedaj čaka precej zgoščen spored, ki se je začel z današnjim veleslalomom v francoskem Courchevelu. Po prvi vožnji je premočno vodila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je imela pred najbližjo zasledovalko, Švicarko Michelle Gisin, 74 stotink naskoka. V finalu so nastopile tudi tri Slovenke, med njimi Andreja Slokar, ki se je s štarta pognala s številko 24. Prva proga ji ni uspela tako kot bi si sama najbolj želela, napravila je kar precej napak, vse skupaj pa je z zaostankom dobrih treh sekund, zadoščalo za 20. mesto. Ana Bucik je prvo pogo zaključila na 14. mestu, Neja Dvornik pa na 30. mestu. Meta Hrovat je odstopila.

V drugo se je vožnja Andreje Slokar odvila nekako podobno kot prva, znova so se ji med vožnjo pripetile manjše napake, zato je bilo že ob prihodu v cilj jasno, da pretiranega skoka po lestvici navzgor, ne bo. Ob koncu je 24. letna Ajdovka, ki ji sicer bolj ležijo slalomske vožnje, zasedla 22. mesto (+4,82).

Bolje se je odrezala Novogoričanka Ana Bucik, ki je v drugo pridobila dve mesti in tekmo zaključila na 12. mestu, kar je izenačenje njenega najboljšega veleslalomskega rezultata. Malce je pridobila tudi Neja Dvornik, ki je ob koncu osvojila 25. mesto.

Razplet pri vrhu je znova krojila Američanka Mikaela Shiffrin, ki ni dovolila presenečenja in se je v cilju razveselila svoje 14. zmage v veleslalomu, v svetovnem pokalu. Na drugo mesto se je prismučala Švedinja Sara Hector, kot tretja pa je tekmo v Courchevelu zaključila Švicarka Michelle Gisin.

Jutri bo na istem prizorišču še en veleslalom. Prva vožnja se prične ob 10. uri dopoldan.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon