Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na območju Lipe bodo kmalu zrasli trije stanovanjski stolpiči

Že prav kmalu se bo v Ajdovščini odprlo še eno novo gradbišče in sicer na območju nekdanje tovarne Lipa. Tam bodo zrasli trije novi stanovanjski stolpiči, ki bodo še dodatno prispevali k reševanju stanovanjske problematike v našem okolju. Obenem bo urejena tudi okolica, ulica Quiliano pa bo bogatejša za pločnik in kolesarsko stezo.

Kot poroča Radio Robin bodo predvidoma v prihodnjem letu pričeli rasti prvi trije stanovanjski stolpiči, na območju kjer je nekoč delovala tovarna Lipa. Sicer pa gre šele za prvo fazo večjega projekta, saj je po občinskem podrobnem prostorskem načrtu tam predvidenih skupno sedem večstanovanjskih stolpičev. Investitor, Lipa projekt, je v zaključni fazi projektiranja in je tik pred vložitvijo gradbenega dovoljenja. Na omenjenem območju ima tudi občina Ajdovščina še svoje načrte, saj so uspeli pridobiti še tista zasebna zemljišča, v starem delu Lipe, kjer prej niso imeli vpliva.

Tako bodo lahko v prihodnosti tam zrasli še štirje dodatni stolpiči, urejena pa bo tudi okolica. Že ob izgradnji prvih treh stolpičev pa bo na območju tudi zagotovljena ustrezna širša in boljša prometna dostopnost območja, vključno s kolesarsko stezo ob Ulici Quiliano ter pločnikom, napoveduje župan Tadej Beočanin, ki takole pojasnjuje načrte za četo 2022: "V prvi fazi se bodo gradili trije stolpiči, in sicer približno okrog 70 stanovanj, na tem območju namreč število stanovanj omejuje možnost parkiranja, ki bo zagotovljeno v garaži, garaža bo enoetažna, podzemna, in glede na število parkirišč, ki jih je moč umestiti na to območje, se bo posledično tudi ustrezno število stanovanja zgradilo.“

 

* Vir: Radio Robin

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo

Kolofon