Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odstop Andreje Slokar v Lienzu

Ne ravno idealno se je za Andrejo Slokar razpletla današnja ženska tekma v Lienzu. Četrti veleslalom sezone je dobila Francozinja Tessa Worley, ki je za trideset stotink ugnala drugouvrščeno Slovakinjo Petro Vlhovo. V slovenskem taboru so lahko zadovoljni z desetim mestom Mete Hrovat, brez uvrstitve pa je ostala Ajdovka, ki je sicer po prvem teku zasedala šestindvajseto mesto.

Predzadnja preizkušnja alpskih smučark za svetovni pokal v letu 2021 je minila v znamenju Tesse Worley. Francozinji je s številko 1 odprla veleslalomsko tekmo. Izkoristila je ugodno štartno številko, se izkazala in postavila najhitrejši čas, ki ga v nadaljevanju ni izboljšala prav nobena tekmica. Prednost po prvem teku pa je bila dovolj, da je tudi v drugo prišla v cilj kot najhitrejša. To je bila za Francozinjo že 15. veleslalomska zmaga v karieri. Na stopničke sta se ob odsotnosti Američanke Mikaele Shiffrin, ki je ni v Avstriji zaradi okužbe s Covid-19, uvrstili še Slovakinja Petra Vlhova in Švedinja Sara Hector.

Slovenska ekipa je lahko zadovoljna predvsem z nastopom Kranjskogorčanke Mete Hrovat, ki je po dveh zaporednih odstopih v Courchevelu, znova osvojila mesto med deseterico. A kazalo je še bolje, saj je bila po prvem teku šesta, nato pa v finalu izgubila štiri mesta. Solidno je s tekmo opravila tudi Novogoričanka Ana Bucik, ki je osvojila 16. mesto in v finalu pridobila kar nekaj mest. Brez uvrstitve v trideseterico sta ostali, povratnica po poškodbi, Tina Robnik in Neja Dvornik.

Nastop Andreje Slokar pa bo šel tokrat hitro v pozabo. Že v prvi vožnji se 24-letna Ajdovka ni znašla najbolje, predvsem spodnji del proge ji je povzročal precej težav, kar se je na koncu odrazilo s 26. mestom. V drugo je Slokarjeva poskušala nadoknaditi zaostanek iz prve vožnje, a končalo se je s padcem in bolečim udarcem.

Nova priložnost za odmevnejši rezultat prihaja že jutri, ko bo na istem prizorišču na sporedu še slalom. Prva vožnja prične ob 10. uri dopoldan, druga pa tri ure kasneje.

 

* Naslovna fotografija: SloSki Alpine team Facebook

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon