Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar leto zaključila s 24. mestom v Lienzu

Zadnja letošnja preizkušnja alpskih smučark se ni izšla ravno po željah ajdovskih navijačev, še manj pa po željah Andreje Slokar, ki je zares zadovoljna le ko doseže vrhunski rezultat. A za to so potrebne tudi številne izkušnje, ki si jih Slokarjeva šele nabira. Zato je tudi današnje 24. mesto v Lienzu lahko spodbuden rezultat in dobra šola za naprej. Zmaga je šla tokrat v roke Petri Vlhovi.

Slalomska preizkušnja v Lienzu se je razpletla po slovaških željah. Petra Vlhova, ki je bila najhitrejša že po prvem teku, je tudi v drugo prikazala svoje mojstrstvo in dosegla novo zmago za svetovni pokal. Na stopničkah sta ji družbo delali še Avstrijska Katharina Liensberger in Švicarka Michelle Gisin.

V slovenskem taboru so zagotovo več pričakovali od današnje tekme, a razpletlo se je kot se je. Severnoprimorski dvoboj je tokrat dobila Ana Bucik, ki je zasedla  21. mesto, a tudi ona z doseženim ne more biti ravno zadovoljna. Še manj zadovoljna pa je Andreja Slokar. Že v prvi vožnji ji smučanje ni steklo tako kot smo od nje vajeni, končala je na 17. mestu, štiri mesta pred Bucikovo. V drugo je Slokarjeva začela napadalno, a se ji je kmalu pripetila večja napaka, ki jo je stala zagotovo vsaj sekunde. Tako je bilo konec sanj o vrhunskem izidu, že ob prihodu v cilj je zasedla 10. mesto.

A sezona je še dolga in možnosti za popravni izpit bo še veliko. Najprej na Hrvaškem, v Zagrebu, kjer bo na sporedu naslednja slalomska preizkušnja za svetovni pokal.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon