Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski »relisti« v novo leto z novimi prostori in z novo dirko v koledarju

Tik pred praznovanjem novega leta so se člani kluba AK Ajdovščina Motorsport tudi uradno razveselili novih prostorov, ki jim bodo omogočali še boljše delovanje in načrtovanje aktivnosti. V letu 2022 imajo namreč v načrtu organizacijo tradicionalnega relija Vipavska dolina, novost pa je gorsko hitrostna dirka Rebrnice, ki je v koledarju slovenskega prvenstva predvidena meseca oktobra.

Člani kluba AK Ajdovščina Motorsport so novo leto zaključili z manjšo slovesnostjo ob vselitvi v nove klubske prostore, ki se nahajajo tam kjer je nekoč delovala picerija Zmaj. Nova pridobitev, ki si jo sicer delijo s člani društva Tekači Vipavske doline, bo zagotovo precej pripomogla k lažji in hkrati boljši organizaciji aktivnosti s katerimi se člani društva ukvarjajo. "Novi prostori so res pomembna pridobitev za naš klub, s tem bo naše delovanje lažje, predvsem pa bolje organizirano. Na tem mestu bi se zahvalil Občini Ajdovščina, ki je prisluhnila našim željam in precej pripomogla, da smo prišli do teh prostorov. Projekti, ki jih imamo v načrtu zahtevajo tudi večje število aktivnih članov, ki jih bomo z novimi prostori še lažje pridobili v naše vrste. Prostori pa so obenem zahvala vsem, ki so že doslej precej pripomogli, da je Ajdovščina eno pomembnejših avto moto središč v Sloveniji. V prihodnje imamo v načrtu v prostor postaviti še simulator reli vožnje, ki bo omogočal tudi virtualni trening dirkačem." je ob otvoritvi dejal predsednik kluba Martin Štucin.

AK Ajdovščina

V klubu pa so se že začele priprave na leto 2022, ki prinaša tudi pomembno novost na ceste v Vipavski dolini. To je gorsko hitrostna dirka Rebrnice, ki bo premierno organizirana v mesecu oktobru. Dirkači se bodo pomerili na odseku od Podnanosa proti Razdrtemu, kjer so cesto skoraj povsem preuredili, popolnoma pa naj bi jo končali do pomladi. Cesta je široka, zelo hitra in ima ponekod tudi že nameščene dvojne varnostne ograje. V prihodnje bi lahko bila primerna tudi za organizacijo vrhunskih gorskih dirk tudi višje mednarodne ravni. Dolžina proge bo predvidoma vsaj pet kilometrov, štart pa blizu odcepa za Nanos.

Rebrnice GHD Gregor Pavšič

Seveda pa je v načrtu kluba AK Ajdovščina Motorsport tudi organizacija tradicionalnega relija Vipavska dolina, ki je letos v koledarju slovenskega prvenstva predviden 8. in 9. aprila. V klubu pa si želijo, da bi epidemiološke razmere ob koncu leta znova dovoljevale zaključno srečanje med Slapom in Ložami, ki jim ga je doslej uspelo organizirati le leta 2019.

rally zaključek Slap Lože

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #rally

Kolofon