Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odstop Andreje Slokar na slalomu v Zagrebu

Hrvaška prestolnica Zagreb je danes gostila peti slalom sezone za alpske smučarke, ki je postregel predvsem z razmerami na meji regularnosti. Smučišče Sljeme, z dobrimi 1000 metri nadmorske višine, je v zadnjih dneh v primežu odjuge in pravi čudež je, da so organizatorji sploh uspeli pripraviti tekmovanje. Zmage se je razveselila Slovakinja Petra Vlhova, Andreja Slokar pa je, po sedmem mestu v prvi vožnji, odstopila.

S tekmo v Zagrebu, za pokal Snow Queen Trophy, se je danes nadaljeval svetovni pokal v alpskem smučanju za dekleta. Izjemno težke razmere, ki so bile posledica precej toplega vremena in nizke nadmorske višine smučišča Sljeme, je najbolje izkoristila Petra Vlhova, ki je bila najhitrejša že po prvem teku. Na drugem mestu je končala Američanka Mikaela Shiffrin, tretjo stopničko pa je zasedla Avstrijka Katarina Liensberger.

Tekmo, ki je bila na meji regularnosti tudi zaradi močnega vetra, so po pričakovanju krojile predvsem štartne številke. Andreja Slokar je v prvem teku dobro izkoristila štartno številko 8, po prihodu v cilj je zasedla sedmo mesto in tam tudi ostala. Zaostanek Slokarjeve za vodilno Petro Vlhovo je znašal 1,85 sekunde. Takoj za Slokarjevo je na petem ženskem slalomu sezone 2021/22 nastopila Ana Bucik, ki je zaostala za ajdovsko smučarko in po prvem teku zasedala 10. mesto. V drugi tek se je prebila še Neja Dvornik, dobre štiri sekunde zaostanka so bile dovolj za 29. mesto. 

V drugem teku se je situacija obrnila in v prednosti so bile tiste tekmovalke, ki so v finalu nastopile med prvimi. Zato ni presenetljivo, da se je vrstni red na koncu malce premešal, kar je dobro izkoristila tudi Slovenka Neja Dvornik. Ob koncu je zasedla osemnajsto mesto. Dvajseta po vrsti se je s štarta pognala Ana Bucik, ki je kljub napaki na strmini, prikazala dobro vožnjo, ob koncu pa je bilo vse skupaj dovolj za osmo mesto. 

Andreja Slokar je pogumno in napadalno začela drugo vožnjo, imela dober vmesni čas, a nato "spregledala" luknjo na progi in sledil je odstop. Njen prvi slalomski v letošnjo sezoni. Škoda, saj je bila vrhunska uvrstitev na dosegu roke. A nova priložnost bo že kmalu na vrsti, prihaja namreč Zlata lisica, ki bo znova na sporedu v Kranjski Gori. V soboto bodo dekleta tekmovala v veleslalomu, v nedeljo pa v slalomu. 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon