Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vozniški izpit bo znova moč opraviti tudi v Ajdovščini

Teden začenjamo z dobro novico, ki bo razveselila predvsem tiste, ki se pripravljate na opravljanje vozniškega izpita. Po dolgih letih bo namreč znova možno opravljati izpitno vožnjo tudi v Ajdovščini. Na opravljanje vozniškega izpita se bo mogoče prijaviti predvidoma prihodnji mesec. V Ajdovščini sicer delujejo tri avtošole pri katerih se lahko prijavite za opravljanje vozniškega izpita.

Ministrstvo za infrastrukturo je pretekli teden omogočilo spremembo pravilnika, ki po novem dovoljuje opravljanje izpitnih voženj tudi v Ajdovščini. Vse od leta 2014 je bilo opravljanje vozniškega izpita za voznike motornih vozil v Ajdovščini mogoče le pod določenimi pogoji. Ti pogoji so zahtevali, da je kandidat pričel z izpitno vožnjo v Ajdovščini, se z izpitno komisijo odpeljal v izbran kraj (Postojno, Sežano ali Novo Gorico) ter po 50 minutah vožnje v izbranem kraju zopet vrnil v Ajdovščino in tam zaključil izpitno vožnjo.

Avtošola 2022

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina se je glede na predpisane pogoje pravilnika kandidatu podaljšala glavna vožnja iz 50 minut na več kot 120 minut, zato se kandidati za to možnost niso odločali. Izvajalci šole vožnje so si več let prizadevali, da bi olajšali nepotrebne stroške in odvečno porabo časa z vožnjami v oddaljene kraje. Po njihovem mnenju je prometna infrastruktura v Ajdovščini in njeni bližnji okolici primerna, da lahko kandidati opravijo vse vaje, vključno z izpitno vožnjo – in da je ta enakovredna izpitom, ki jih opravljajo v Novi Gorici, Postojni ali Sežani. S tem mnenjem so Ministrstvo za infrastrukturo zaprosili za posluh. Tokrat je bila pobuda uslišana – do konca januarja bodo vozniški izpiti že mogoči v Ajdovščini. Vzpodbudna novica bo razveselila vse kandidatke in kandidate za opravljanje vozniškega izpita, nedvomno pa bodo tako starši kot mladi vozniki prihranili veliko časa in dodatnih stroškov, obenem pa se bodo na domačem terenu lažje znašli in z večjo samozavestjo pristopili k vožnjam. 

Novico o ponovni možnosti opravljanja voženj pozdravljajo vse tri šole vožnje na Ajdovskem. Šola vožnje Pob, Šole vožnje Stop in Šola vožnje Almira.

 

* Naslovna fotografija: Šola vožnje Almira Facebook

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #promet

Kolofon