Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Stomažu vse nared za pričetek gradnje kanalizacijskega sistema in manjše čistilne naprave

Medtem, ko se v Dobravljah počasi zaključuje izgradnja novega kanalizacijskega sistema, pa se na podobno investicijo pripravljajo v vasi Stomaž. Celotna investicija je ocenjena na okoli 3 milijone evrov, občina Ajdovščina pa išče še dodatni denar za sofinaciranje projekta.

Za pričetek gradnje kanalizacijskega omrežja v Stomažu je vse nared. Gradbena dovoljenja so v večini pripravljena, manjkata le še dve, za čistilno napravo in za še en del kanalizacije. "Pripravljeni so tudi projekti, čaka pa se razpis za sofinanciranje s strani ministrstva, ki je predviden, in takoj ko bo razpis odprt, se bomo prijavili s projektom in upamo na ugoden izplen.“ je zadevo komentiral prvi mož ajdovske občine Tadej Beočanin.

Stomaž ima okrog 300 prebivalcev, a vas je zelo razpršena. Zato je v projektu predvidena gradnja šestih manjših čistilnih naprav ter kanalizacijski sistem z ločeno fekalno in meteorno kanalizacijo. Ob kanalizacijskem sistemu bodo gradili tudi nov vodovodni sistem.

Za investicijo v stomaško kanalizacijo in vodovod je v letu 2022 predvidenih 200 tisoč evrov. Celotna investicija pa je sicer ocenjena na okoli 3 milijone evrov.

 

* Vir: Radio Robin

 

Lokalne Ajdovščina

#stomaž, #ajdovščina, #novice, #gospodarstvo

Kolofon