Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tjaša Fajdiga in Lenart Kobal odhajata v Dubaj, kjer bosta Slovenijo zastopala na festivalu Expo 2020

Tjaša Fajdiga, ki je v sezoni 2018 šova Slovenija ima talent nastopila v finalni televizijski oddaji in ki je kot prva Slovenka, iz smeri muzikal performenca magistrirala na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, se skupaj z Lenartom Kobalom pripravlja na odhod v Dubaj, kjer bosta Slovenijo zastopala na Expu 2020.

Čeprav nas korona še vedno izjemno ovira pri delu, je domača umetnica Tjaša Fajdiga izjemno hvaležna in vesela, da je bila v sodelovanju s produkcijsko hišo Kobal Production in njegovo vodjo Lenartom Kobalom, izbrana za zastopanje mediteranske in kraške Slovenije na festivalu Expo 2020 v Dubaiu.

Šlo bo za kar 35 pevsko-plesnih 30-minutnih nastopov v kombinaciji z video in audio predstavitvijo mediteranskih in kraških biserov. Na odru se bo zgodil dialog med že posnetim (video in avdio materialom predvajanim skozi prostorski zvok) in pa pevskimi, recitacijskimi in plesnimi tockami v živo ter zvočnimi in dišavnimi efekti. To bo 30 minutno doživetje vseh čutov.  Oba z Lenartom, ki sta idejni vodje celotnega perofmernca sta mlada primorska podjetnika (21 in 26 let), spoznala pa sta se prav v zakulisju oddaje Slovenija ima talent, kjer je Lenart pripravljal promo videe iz zaoderja talentov. 

Lenart Kobal

Za projekt, ki bo izvajan med 9. in 16. februarjem trenutno poteka vsa video in avdijo produkcija in koreografijske in pevske vaje ter seveda vsa ostala administracija in načrtovanje. Za celotnim projektom je skupina 5 ljudi, mlajsih od 31 let. Za zvočno produkcijo skrbi Domen Gracej, koreografijo in staging Tjaša Žibert, ostale tehnične plati pa Matic Mikuž.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavska dolina, #kultura, #glasba, #umetnost

Kolofon