Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tatvine in prometne nevšečnosti na Ajdovskem

Policisti so imeli v zadnjih dneh kar precej dela na Ajdovskem. Največkrat je šlo za težave v prometu, obravnavali pa so tudi kraje, povoženje divjadi in goreče zabojnike za smeti. Kar precej sreče pa je imela voznica, ki so jo zimske razmere presenetile v Podkraju in je zato z avtomobilom končala na strehi. Na srečo pa brez poškodb.

10. januarja ob 10.59 uri, so bili policisti obveščeni o tatvini na gradbišču pri  izviru  Hublja na območju  Ajdovščine. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času zadnjega vikenda ukradel 17 lesenih elementov in 200 metrov kabla na škodo dveh gospodarskih družb. Natančna višina nastale materialne škode se še ocenjuje. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti  PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave kaznivega dejanja tatvine podali ustrezen ukrep.

10.  januarja ob 8.53 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti  H4  med  Razdrtim in Vipavo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, vozil po hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi. Ko je omenjeni voznik pravilno prehiteval tovorno vozil s pripeto prikolico, celjskih registrskih številk, je iz omenjene prikolice na njegovo osebno vozilo padel kos ledu in poškodoval vetrobransko steklo ter pokrov motorja. Oba udeleženca sta se po nezgodi ustavila na počivališču Mlake ob hitri cesti H4, po krajšem pogovoru pa se je voznik tovornega vozila s kraja odpeljal ne da bi drugem udeležencu oz. upravičencu posredoval ustrezne podatke ali o tem obvestil Policijo. Ko bodo policisti izsledili voznika tovornega vozila, bodo zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov uvedli hitri postopek zaradi kršitve določb Zakona o pravilih cestnega prometa. Skladno s prometno zakonodajo na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega (zima in zimske razmere, 2 odstavek 29. člena ZPrCP).

10. januarja ob 7.28 uri zjutraj, so bili policisti obveščeni o povoženju divjadi na cesti Predmeja – Lokavec, kjer je voznik osebnega avtomobila med vožnjo povozil srno. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda.

10.  januarja  popoldne,  je bila Policija obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Budanje. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec vlomil skozi okno kopalnic v pritličju objekta in nato pregledal notranje prostore. Po prvih podatkih je nepridiprav odtujil nekaj gotovine, ali je bilo odtujenega še kaj drugega, oškodovanci še ugotavljajo. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

10.  januarja  ob 23.46 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Podkraj in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Po sedaj zbranih podatkih je 44–letna voznica peljala po regionalni cesti iz Cola proti naselju Kalce. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v Podkraju pripeljala na predel, kjer je bila  cesta možno zasnežena zaradi nanašanja snega na vozišče (burja) in jo je zaradi navedenega zaneslo s ceste v desno, kjer je peljala najprej po bankini in nato po hribu navzdol nekaj deset metrov pod cesto. Na koncu je z vozilom pristala na lokalni cesti, in sicer na strehi. Voznica je bila po prvih podatkih predvidoma lažje poškodovana in je bila odpeljana na preventivni pregled v ZD Ajdovščina. Po nezgodi so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina. Povzročiteljici nezgode je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

11.  januarja dopoldne, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo  I. kategorije na hitri cesti H4 med Nanosom in naseljem Podnanos, kjer je vozniku s tovornega vozila padel večji kos ledu na streho drugega vozila oz. kombija ter ga poškodoval (poškodba strehe vozila in vetrobranskega  stekla). Prometni policisti bodo povzročitelju nezgode zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

11. januarja ob  22.22.  uri, so bili policisti obveščeni o požaru dveh zabojnikov za odpadke na ekološkem otoku v ulici Glavni trg v Vipavi. Kasneje so požar pogasili gasilci PGD Vipava, v požaru sta v celoti pogorela dva zabojnika. Po prvih ugotovitvah je bil vzrok požara najverjetneje odvržen vroč pepel v zabojnik za odpadke. Policisti na kraju niso ugotovili morebitnih elementov kaznivega dejanja.

Policisti PP Ajdovščina so 11. januarja pozno zvečer, obravnavali prometno nesrečo s pobegom v Ajdovščini. Po sedanjih ugotovitvah je bilo oškodovančevo osebno vozilo znamke Audi parkirano ob cesti na parkirišču enega od tamkajšnih podjetij in je bilo poškodovano po celotnem zadnjem delu.   Povzročitelj prometne nesreče je s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Ko bo pobegli  voznik  izsleden, bodo ajdovski policisti zoper povzročitelja prometne nezgode ustrezno ukrepali.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon