Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlog: Špadni fantje - Dežnik

Spet je petek in spet je čas za našo novo vlog objavo. Tokrat se podajamo v narodnozabavne glasbene vode in vam predstavljamo svežo skladbo in videospot domačih Špadnih fantov. Skladba Dežnik je bila predstavljena na festivalu Oplotnica 2021, danes pa prvič tudi na našem spletnem portalu. Vabljeni k ogledu.

Kljub s korono omejenem letu 2021, so Špadni fantje pripravili precej novega materiala, novih pesmi in spotov. Eden  od teh je naš novi videospot z naslovom Dežnik. pod besedilo se je podpisala Romana Cafuta, avtor glasbe pa je Brane Klavžar. Pesem je bila premierno predstavljena na  festivalu v Oplotnici lansko leto. Zaradi korone je bil to eden redkih javnih dogodkov, ki so se ga lahko z ansamblom udeležili, zato so tam sodelovali še z večjim veseljem. Pesem govori o dežniku, ki je v dani zgodbi človekov prijatelj: človek mu zaupa svoja hrepenenja po nekdanji ljubezni, željo da bi se rad vrnil v tisti čas življenja, dežnik ga pa le nemo posluša in razume. In biti nekomu dober poslušalec je včasih vse kar kdo potrebuje.

Kot večino njihovih prejšnjih videospotov, so se tudi za tega odločili, da ga posnamejo na domačem terenu. Tako so si za snemanje zgodbe izbrali Vipavo in Gradišče pri Vipavi, kjer živita dva njihova člana ansambla. Kadre z ansamblom pa so se odločili posneti na Starem gradu nad Vipavo, lepi in premalo poznani lokaciji v naših krajih. Dostop do gradu je sicer predstavljal kar precejšen zalogaj, vendar so bili po ogledu lokacije zadovoljni z videnim in taka lokacija odtehta marsikateri fizični napor in prenešen kos snemalne opreme in instrumentov.

Špadni fantje ob tej priložnosti v novem letu vsem njihovim poslušalcem in podpornikom zaželijo najprej eno zdravo in veselo leto . Naj bo polno dobre volje in dobre glasbe ter optimizma.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #vlog, #glasba, #vipava

Kolofon