Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V letu 2022 dobra dva milijona evrov za izboljšanje športne infrastrukture na Ajdovskem

Mnogi ste verjetno že opazili prenovljeno košarkarsko igrišče, ki stoji tik ob ajdovski Občini. V sklopu participativnega proračuna se je preplastilo podlago in na novo zarisalo črte. Dobrih 12 tisočakov vredna prenova je prinesla kvalitetno športno površino, okoli igrišča so že urejeni prostori za počitek, v nadaljevanju pa se pričakuje še zamenjava košev. Kmalu pa se bodo na Ajdovskem začele še nove investicije v športno infrastrukturo, v skupni vrednosti več kot dva milijona evrov.

Participativni projekt Moja pobuda je tokrat razveselil ljubitelje košarke, predvsem tiste, ki za svoj hodbi uporabljate igrišče pred stavno ajdovske občine. Le to je predvsem v pomladnih in poletnih mesecih zelo dobro obiskano, verjetno pa bo odslej še bolj, saj se igrišče ponaša z novo kvalitetno podlago, kmalu pa bodo na vrsto prišli še novi koši.

A to je šele prva izmed mnogih investivij v športno infrastrukturo, ki jih bo na Ajdovskem, v letu 2022, kar precej. Dobra dva milijona evrov je namreč v načrtu občinskega proračuna namenjenih prav za izboljšanje pogojev za športnike in športnice. Največ, skoraj polovico, za izgradnjo večnamenske gimnastične dvorane, dobrih 400 tisoč evrov za dokončanje športnega igrišča v Budanjah, gradilo se bo tudi športno rekreacijski objekt v Skriljah (89.250 evrov) ter urejalo park za druženje in šport v Vrtovčah (64.500 evrov). Nadaljuje se urejanje športne infrastrukture v Palah – za izgradnjo komunalnih priključkov za športno-rekreacijski objekt je namenjenih 50.000 evrov, za urejanje in legalizacijo kolesarskih enoslednic pa 83.000 evrov.

Na vrsto pa bo prišlo še sedem projektov participativnega proračuna Moja pobuda – učilnica v naravi ob parku v Tihi dolini na Predmeji, urejanje parka za druženje in šport v Podkraju, košarkarsko igrišče pri Občini, plezalna stena v Hiši mladih, ploščad in plezalna stena na športnem igrišču na Colu, zunanje naprave za rekreacijo v Selu, rekreacijska orodja ob Vertovčevi poti. Za 'športne Moje pobude' je tako skupaj namenjenih 111.500 evrov. 

 

* Vir in fotografija: Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #šport

Kolofon