Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Policisti potrdili indentiteto najdenega ženskega trupla v Črničah

S Policijske postaje Nova Gorica so danes sporočili več podatkov o ženskem truplu, ki so ga pretekli teden našli na kolovozni poti v neposredni bližini hitre ceste H4 v bližini naselja Črniče. Danes zjutraj je v Ajdovščini neprevidni voznik trčil v mladoletno peško, v ponedeljek je bil v naselju Duplje lažje poškodovan mlajši voznik avtomobila, na Slapu pa so včeraj vlomili v hišo.

Minuli  teden smo poročali o zapuščenem osebnem avtomobilu na kolovozni poti na parceli v neposredni bližini hitre ceste H4 v bližini naselja Črniče v Občini Ajdovščina. Policisti PP Ajdovščina so namreč prejšnji četrtek, ob  10.23  uri, v okviru ogleda na omenjenem kraju nedaleč stran od  osebnega  avtomobila, ljubljanskih registrskih številk, našli žensko truplo. Na podlagi tega so bili  opravljeni prvi nujni preiskovalni ukrepi, zbrana obvestila ter s strani dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča in ob prisotnosti Okrožne državne tožilke iz Nove Gorice opravljen ogled kraja najdbe trupla ter osebnega avtomobila. Kmalu  po  prejetem  obvestilu so bili na kraj napoteni policisti PP Ajdovščina in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, ki so kraj varnostnega dogodka zavarovali in izvedli prve nujne preiskovalne ukrepe, kasneje pa so se jim pri preiskavi pridružili tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija Generalne policijske uprave. V nadaljevanju ogleda kraja dejanja je bil opravljen temeljit ogled, zavarovane so bile sledi in dokazi. Za ogled kraja dejanja je bil poleg vseh kriminalistično tehničnih ukrepov ter dejanj uporabljen tudi policijski dron (brezpilotni zrakoplov). Danes, 19. januarja, pa so policisti obvestili, da je bila v okviru sodne obdukcije ugotovljena in potrjena identiteta ženskega trupla, in sicer da gre za pokojno 33-letno državljanko Republike Slovenije. V sklopu kriminalistične preiskave niso bili ugotovljeni morebitni znaki nasilne smrti  oz. ni bilo ugotovljeno, da je bila navedenega oseba morebitna žrtev kaznivega dejanja.

Danes, 19. januarja ob 6.33 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije na območju Ajdovščine, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v peško. Z ogledom in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 45–letni  voznik avtomobila na Gregorčičevi ulici na prehodu za pešce trčil v mlajšo peško (mladoletna oseba), ki je bila v prometni nezgodi predvidoma lažje telesno poškodovana. Poleg  ajdovskih policistov so na kraju posredovali  tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so poškodovanki  nudili  prvo pomoč. Policisti so 45-letnemu povzročitelju nezgode  zaradi  odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Danes, 19. januarja ob 12.49  uri, so policisti obravnavali tatvino katalizatorja osebnega vozila na območju  Ajdovščine. Po prvih zbranih podatkih  je neznani storilec v času od včerajšnjega popoldneva do današnje prijave kaznivega dejanja Policiji prišel na parkirišče pred stanovanjskim blokom  v  Ajdovščini (Bevkova  ulica)  in s pomočjo neznanega predmeta na podvozju osebnega avtomobila iz izpušnega sistema odrezal katalizator. Po kaznivem dejanju je nepridiprav z omenjenim predmetom kraj zapustil in odšel  neznano kam. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 200 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine (po določilu drugega odstavka 204. člena KZ-1), zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih  dejstvih tatvine s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj, 18. januarja popoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nedavnem vlomu v stanovanjsko hišo na območju naselja Slap (Občina Vipava). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec med vikendom v času odsotnosti stanovalcev vlomil skozi balkonska vrata hiše. Po izvršitvi vloma je storilec v notranjosti objekta našel in odtujil gotovino. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško  Državno tožilstvo.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 18. januarja v nočnem  času, v Ajdovščini ustavili in kontrolirali 21-letno voznico osebnega avtomobila (voznik  začetnik). V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da navedena oseba nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so ji na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa (po določilu 23. člena ZPrCP)  vozilo  zasegli,  zoper kršiteljico  cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

17. januarja ob 6.54 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti Duplje – Vrhpolje in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Po sedaj zbranih podatkih je 20-letni  voznik avtomobila pripeljal iz Vrhpolja in med vožnjo skozi naselje Duplje (Občina  Vipava) v desnem  preglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Posledično je z vozilom zapeljal desno na brežino, kjer se je vozilo prevrnilo na levi bok. V prometni nesreči je bil mlajši voznik predvidoma lažje telesno poškodovan (poškodba leve roke). Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina. V prometni nesreči dva sopotnika v njegovem vozilu nista bila poškodovana. Povzročitelju nezgode bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon