Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V prometni nesreči na hitri cesti izven Dolge Poljane huje poškodovan 28-letni češki voznik kombija

Včeraj so policijska in reševalna vozila odhitela na hitro cesto med Vipavo in Ajdovščina, saj se je pri naselju Dolga Poljana zgodila prometna nesreča, v kateri je bil češki voznik kombija hudo poškodovan. Neznanec pa je v eni od prodajaln na Ajdovskem odtujil kotni brusilnik, nekdo pa se je na parkirišču v Ajdovščini znesel nad osebnim avtomobilom.

Včeraj, 19. januarja ob 18.19 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije na hitri cesti H4 izven naselja Dolga Poljana oz. na odseku hitre ceste med Ajdovščino in Vipavo (Občina Ajdovščina) in v kateri  sta  bili  udeleženi dve tovorni vozili;  ena oseba je bila huje telesno poškodovana. Policisti so  na kraju nezgode ugotovili, da je 28–letni  voznik  kombija,  državljan  Češke, vozil po omenjeni hitri cesti iz Ajdovščine proti Vipavi. Ko je pripeljal izven naselja Dolga Poljana  je pred seboj dohitel 34–letnega voznika tovornega vozila (avtovleka). Pri tem 28-letni češki voznik hitrosti in načina vožnje ni prilagodil preglednosti, vidljivosti in prometnim razmeram ter svojim vozniškim  sposobnostim  tako,  da  bi ves čas vožnje obvladoval vozilo oziroma, da bi ga lahko ustavil pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje  (neprilagojena  hitrost).  Češki  voznik ni pravočasno zmanjšal hitrosti in je posledično s prednjim delom kombija trčil v zadnji del drugega vozila (avtovleka). Po trčenju je češki voznik s svojim vozilom potiskal  drugo tovorno vozilo več deset metrov, nato pa sta se vozili zaustavili na desnem prometnem pasu v smeri vožnje. 28-letni češki voznik je bil v prometni nezgodi huje telesno poškodovan (poškodba desne noge), drugi udeleženi voznik v prometni nesreči ni utrpel telesnih poškodb; na obeh vozilih je nastala materialna škoda.

Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so predvidoma huje poškodovanemu češkemu vozniku nudili prvo pomoč in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno  bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo 28-letnemu Čehu zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev  določil 45. člena ZPrCP) izrekli globo, prav tako bodo o vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PP  Ajdovščina so včeraj, 19. januarja popoldne, obravnavali tatvino kotnega brusilnika znamke Makita v prodajalni v Ajdovščini. S tem nezakonitim ravnanjem je neznanec gospodarsko družbo oškodoval za 80 evrov. Odgovorna oseba pravne osebe je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (po drugem odstavku 204. člena KZ-1), zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih tatvine s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Včeraj, 19. januarja popoldne, so policisti PP Ajdovščina obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila pred enim od podjetij v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec na makadamskem parkirišču pred gospodarsko družbo z neznanim ostrim predmetom poškodoval oz. podrsal lak na zadnjih levih vratih vozila. Po izvršenem dejanju je nepridiprav s kraja odšel neznano kam, s tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli 2.000 evrov. Odgovorna oseba pravne osebe  je odstopila od predloga za pregon suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po  220.  členu KZ-1), zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti  PP  Ajdovščina so včeraj, 19. januarja popoldne, obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo na območju naselja Manče (Občina Vipava). Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v zadnjih dneh skušal vlomiti v objekt,  vendar mu to ni uspelo. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je nastala  poškodba na vhodnih vratih (poškodba ključavnice vrat). Policisti bodo po zaključku preiskave obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon