Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Vipavskem Križu na ogled krogle Društva keramikov Bilje

Kljub ne najboljšim časom, ki so seveda posledica visokega štvila okužb s Covid-19, so v Vipavskem Križu poskrbeli za vsaj malce kulturnega pridiha, saj smo vse bližje Kulturnemu prazniku, ki ga v Sloveniji praznujemo osmega februarja. V tamkajšnji galeriji vam je na ogled razstava članov Društva keramikov Bilje. Vabljeni k ogledu.

Znova so bili dejavni v turističnem društvu Vipavski Križ, kjer so v tamkajšnji galeriji pripravili zanimivo razstavo krogel. Z njo se predstavljajo člani in članice Društva keramikov Bilje. Svoja dela so na ogled postavili Olga Srebrnič, Irena Brilj, Mira Fon, Katja Pregelj, Marijana Peric, Božidar Batistič, Anica Lasič, Tajda Pregelj, Katja Nemec, Helena Tomažič, Roza Pajntar, Marinka Kverh, Marijana Sitar, Darjo Bizjak in Sašo Vovk.

V Vipavskem križu vas bodo pozdravile keramične krogle raznih velikosti, nekatere so narejene tudi kot svetila. Izdelane so iz raznih barv gline - od bele, oranžne, rdeče in sive do črne. Vanje so izdolbljene večje in manjše okrogle in kvadratne luknje ter luknje v obliki romba. Keramične krogle so okrašene z raznimi motivi: cvetličnimi vzorci, drevesnimi listi, človeškimi figurami, satjem s čebelami in hišami z okenskimi motivi.

Društvo keramikov Bilje 2022

Ogledate si jih lahko ob sobotah in nedeljah med 11.00 in 18.00 uro. Med tednom je ogled razstave možen po predhodnem dogovoru na telefonski številki 041 421 927. Razstava bo na ogled v Domu krajanov v Vipavskem Križu do 18. febrarja 2022.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon