Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rally Vipavska dolina znova s Superspecialom po ajdovskih ulicah

Le še dober mesec nas loči do novega bencinskega spektakla v Ajdovščini in Vipavi. Na sporedu bo Rally Vipavska dolina, ki v naše kraje pritegne morda najširšo množico ljudi. Organizatorji, Klub Ajdovščina Motorsport, so že razkrili letošnjo traso, v njej pa je znova prostor za nočni spektakel po ajdovskih ulicah. V petek, 8. aprila 2022.

O relliju Vipavska dolina ne gre izgubljati besed. Športna prireditev, ki ob ceste v Vipavski dolini pritegne ogromno število ljudi, bo letos znova v tradicionalnem aprilskem terminu. Dirkalniki bodo hrumeli po zavitih cestah doline v petek, 8. aprila in v soboto, 9. aprila. Ker se epidemiološka slika izboljšuje je znova za pričakovati zanimivo štartno listo, tudi ker bo kmalu za ajdovsko - vipavskim relijem na sporedu WRC Croatia. To pa pomeni, da bomo morda na naših tleh videli katero izmed močnejših tujih posadk, ki bo Rally Vipavska dolina vzela kot pripravo na hrvaški spektakel za svetovno prvenstvo. Pustimo se presenetiti, pravijo v klubu Ajdovščina Motorsport, ki bedi na prireditvijo.

So pa organizatorji že postregli z letošnjo traso relija. Le ta ostaja enaka kot v prejšnjem letu. Torej štiri hitrostne preizkušnje, ki jih bodo morale posadke prevoziti po dvakratat, tisto najbolj legendarno, Velike Žablje, pa znova trikrat. Za razliko od lani je sicer sprememba v vrstnem redu etap. Tako se bo sobotni del začel s HP Višnje, nadaljeval s HP Planina, popoldan pa si sledita še HP Predmeja in HP Velike Žablje.

Fotografija: Jan Čermelj

A največja novost je ponovna uvedba takoimenovanega Superspeciala po ajdovskih ulicah. Na sporedu bo v petek, 8. aprila, na poznanem odseku od Avtobusne postaje Ajdovščina, do krožišča in nazaj skozi trgovsko poslovni center C3. Večerni spektakel je vedno pritegnil večtisočglavo množico ljudi in zagotovo tudi letos ne bo nič drugače. "Dolgo časa smo čakali na odločitev o Superspecialu, sprva je že kazalo, da ga bomo tudi letos primorani odpovedati, a kot kaže so se razmere vendarle dovolj umirile, da bo Ajdovščina znova deležna spektakla kot si ga zasluži" je novico komentiral Martin Štucin, dolgoletni vodja tradicionalne prireditve, ki bo v tej obliki na sporedu že enajstič zapored. 

Reli Vipavska dolina bo tudi letos štel za točke državnega prvenstva obenem pa se bodo delile točke tudi za avstijski reli pokal ter pokal Alpe Adria, točke pa bodo v svojih kategorijah zbirali še vozniki reli starodobnikov. Reli bo vseboval 93,80 kilometrov hitrostnih preizkušenj, vse seveda na asfaltni površini.

Časovnica za sobotni del relija:

HP VIŠNJE 1: 8:43

HP PLANINA 1: 9:13

HP VIŠNJE 2: 11:01

HP PLANINA 2: 11:31

HP ŽABLJE 1: 15:06

HP PREDMEJA 1: 15:44

HP ŽABLJE 2: 17:47

HP PREDMEJA 2: 18:25

HP ŽABLJE 3: 20:23  

 

* Naslovna fotografija: Uroš Modlic // Rok Turk Facebook   

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina, #šport, #rally

Kolofon