Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lista prijavljenih na 11. WithU Rally Vipavska dolina

Teden dni pred začetkom 11. Rally Vipavska dolina so organizatorji, Ajdovščina Motorsport, razkrili štartno listo sodelujočih posadk. Teh je tokrat kar 90, med njimi pa kar precej zvenečih imen. Lahko rečemo, da bo letošnji reli po Vipavski dolini eden najmočnejših na slovenskih tleh v zadnjih 20-ih letih. Na štartni rampi bodo gledalci videli 14 R5 dirkalnikov.

Ljubitelji relija najbolj nestrpno čakajo trenutek, ko organizator javno objavi štartno listo nastopajočih. Nič drugače ni niti v Vipavski dolini. Ravno danes so v klubu Ajdovščina Motorsport razkrili vseh 90 sodelujočih posadk, kar sje ena izmed rekordnih udeležb na slovenskih tleh.

S številko ena se po bo zavitih cestah Vipavske doline spustila posadka Eric Cais - Petr Tešinsky. Cais je trenutno številka ena močne češke reli konkurence in eden izmed najperspektivnejših dirkačev na svetu. Njegovo kakovost dokazuje tudi drugo mesto z letošnjega relija v Monte Carlu. Nič manj zanimiva in atraktivna posadka nista Nikolay Gryazin - Konstantin Aleksandrov. Nekdanja zmagovalca relija v Novi Gorici z velikimi koraki vstopata na mednarodno sceno in trkata na vrata WRC moštev. Številko tri zaseda večkratni slovenski državni prvak Rok Turk, ki mu bo zapiske znova brala Blanka Kacin. Tik za njim pa posadka Sean Johnston - Alexander Kihurani, ki je ravno tako navdušila na zavitih cestah Monte Carla. Omenimo še "domačo" številko šest, Marko Grossi - Tara Berlot, prvič v avtomobilu razreda R5.

Fotografija: Modlic

Na listi prijav je še mnogo domačih in tujih zanimivih posadk v zanimivih avtomobilih. Reli Vipavska dolina se sicer prične v petek, 8. aprila 2022, z nočnim specialom po ulicah Ajdovščina. Prireditev se nato nadaljuje v soboto, s štirimi klasičnimi hitrostnimi preizkušnjami. Več o reliju Vipavska dolina najdete na tej povezavi, celotno listo prijav pa v spodnji vrstici.

11. WithU Rally Vipavska dolina - Lista prijav.pdf

 

* Naslovna fotografija: Klavdij Blažko

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon