Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Grožnjanu odličen začetek sezone za Kamplc Racing Team

Z novo sezono so začeli tudi gorski kolesarji discipline enduro. Prva dirka za pokal SloEnduro je potekala na Hrvaškem, v idiličnem Grožnjanu, ki je sicer tradicionalni prireditelj enduro tekem. Dobro formo so pokazali člani kluba Kamplc Racing team, ki so kar trikrat stopili na najvišjo stopničko. Čestitke vsem.

Vid Peršak in Slovakinja Simona Kuchynkova sta v Grožnjanu v Istri postala zmagovalca prve dirke desete sezone serije SloEnduro. Aktualnemu slovenskemu prvaku v enduru in štirikratnemu skupnemu zmagovalcu serije SloEnduro se je najbolj približal Finec Tarmo Ryynänen (Specialized Nordics), tretje mesto pa je osvojil David Ivartnik. Slovaška mladinka Simona Kuchynkova (OKӨ EVERYWHERE Racing) pa je bila pri ženskah najhitrejša kar na vseh petih preizkušnjah. Na drugem mestu ji je na koncu sledila domačinka Gorana Težak (BK Buzet), na tretjem pa v svoji prvi enduro dirki v tej kategoriji Slovenka Tina Smrdel (MBK Črni Vrh), ki je lani še nastopala in zmagovala v kategoriji do 17 let.

Za eno izmed treh najvišjih stopničk ajdovskega Kamplc Racing Teama je poskrbel Sebastjan Stres, ki je v konkurenci veteranov (Masters 1) , za seboj pustil vso konkurenco. Da so bile stopničke v tej kategoriji povsem ajdovsko obarvane pa sta z drugim in tretjim mestom poskrbela še Blaž Černigoj in Janez Praček, oba člana Kamplc Racing Team. Tudi v kategoriji najstarejših veteranov (Maters 3) je zmaga šla v Kamplc, Martin Brus je bil najhitrejši.

Kamplc Enduro 2022 Grožnjan

V kategoriji U19 je s petim mestom čast kluba KK Črn trn, ubranil Miha Jerkič. Kategorija U15 pa je bila znova v barvah Kamplc Racing Teama. Za dvojne stopničke sta z drugim in tretjim mestom poskrbela Matija Ferjančič in Blaž Stres, tik za njima je končan Ian Laharnar, na šestem mestu pa Loris Tabaj.

Da je bila mera odličnih rezultatov popolna pa je poskrbel še Patrik Trošt, ki je v konkurenci do 17 let ugnal vso konkurenco in se zasluženo veselil zmage.

Na tekmi je nastopilo okrog 200 tekmovalcev iz sedmih držav, naslednja tekma SloEnduro pokala pa bo na sporedu v Ilirski Bistrici, 14. in 15. maja 2022.

Vse rezultate, tudi ostalih ajdovskih tekmovalcev, najdete na tej povezavi.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon